Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Ενέκρινε ομόφωνα την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16

ΚΥΣΕΑ: Ενέκρινε ομόφωνα την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16
Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως, με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώι υπό τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η απόφαση ελήφθη, ύστερα από ενημέρωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου ότι η αμερικάνικη πλευρά δέχεται καταρχάς την αναθεωρημένη πρόταση της ελληνικής πλευράς.

Την είδηση της έγκρισης ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος:

«Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ» έγραψε ο κ. Καμμένος.

Ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού«Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών».

Η αρχική πρόταση των αμερικανών ήταν 800 εκατ. δολάρια για τη περίοδο 2019-2021 και τελικά δέχτηκαν τα περίπου 150 εκατ. δολάρια τον χρόνο για τα τρία αυτά χρόνια, δηλαδή περίπου 450 εκατ. δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments