Ελλάδα

“Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…” – Θυμάσαι το 141; Τι ακούγεται σήμερα αν το καλέσεις

“Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…” – Θυμάσαι το 141; Τι ακούγεται σήμερα αν το καλέσεις
Εσύ πόσα χρόνια έχεις να καλέσεις το 141;

Αν είσαι άνω των 30, σίγουρα έστω και μία φορά στη ζωή σου έχεις καλέσει τον τριψήφιο αριθμό 141. Εκείνον που έβγαινε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της Ελλάδας και σου έλεγε: "Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι 7 και 50 και 30 δευτερόλεπτα".

Τότε που δεν είχαμε την εύκολη λύση των κινητών προκειμένου να δούμε την ώρα εκεί, όπως κάνουμε πλέον, αλλά καμιά φορά χρειαζόταν ακόμα και να τηλεφωνήσεις προκειμένου είτε να ακούσεις την ώρα, είτε – πολύ περισσότερο – να ρυθμίσεις το ρολόι σου στη σωστή ώρα.

Αλήθεια, έχετε καλέσει το 141 τα τελευταία δέκα χρόνια; Κανονικά θα έπρεπε να μην σας πούμε τι γίνεται όταν το καλέσετε, αλλά εντάξει ας μην το… παρακάνουμε. Θα σας πούμε εμείς τι συμβαίνει και αν θέλετε το δοκιμάζετε. Πλέον δεν ακούγεται το παραμικρό. Εδώ και μια δεκαετία, από το 2008, ο ΟΤΕ έχει αποσύρει τον συγκεκριμένο τριψήφιο αριθμό. Βλέπετε, πλέον κυριαρχούν οι πενταψήφιοι.

Αν πληκτρολογήσετε το 141, λοιπόν, δεν θα ακούσετε τίποτα και στη συνέχεια η γραμμή θα "πέσει". Όσο για την ώρα και που μπορείτε να την ακούσετε; Καλέστε στο 14844. Εκεί θα βγει και πάλι μια ηχογραφημένη γυναικεία φωνή, όχι η "παραδοσιακή", που θα λέει και πάλι "Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…", αλλά δίχως τον παρατεταμένο ήχο που ακουγόταν παλιά ανάμεσα στην αλλαγή. Πλέον ο ήχος έχει εξελιχθεί. Καλέστε και θα καταλάβετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμιλος ΟΤΕ: Στηρίζει 17 κοινωφελείς οργανισμούς για τα παιδιά με 570 χιλιάδες ευρώ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments