Τεχνολογία

Amazon: θα αναπτύξει τεχνολογία για την παρακολούθηση του Bitcoin

Amazon: θα αναπτύξει τεχνολογία για την παρακολούθηση του Bitcoin
Η Amazon θα αναπτύξει τεχνολογία που θα επιτρέπει στην αστυνομία να παρακολουθεί όσες συναλλαγές πραγματοποιούνται με Bitcoin

Η Amazon θα αναπτύξει τεχνολογία που θα επιτρέπει στην αστυνομία να παρακολουθεί όσες συναλλαγές πραγματοποιούνται με Bitcoin. Θα αναπτυχθεί, κατά πολλούς, “Οργουελική” τεχνολογία που σημαίνει πως οι συνέπειές της είναι καταστροφικές για την ευημερία μιας ελεύθερης και ανοιχτής κοινωνίας.

Το ότι εταιρείες όπως η Google και το Facebook καταγράφουν την κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και δε μας παραξενεύει, για αυτό και η αναφορά στον George Orwell, του οποίου το βιβλίο με τίτλο “1984, Ο Μεγάλος Αδελφός”, αντανακλά τη σημερινή κατάσταση με τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα του καθενός.

Σύμφωνα με το CNBC, η πατέντα αναφέρει πως, πέραν του ότι ανήκει στην Amazon Technologies, “θα συσχετίζονται διαφορετικές ροές δεδομένων και το αποτέλεσμα θα πωλείται με τη μορφή συνδρομής σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα δεδομένα αυτά”. Στη συνέχεια αναφέρεται πως η τεχνολογία αυτή θα πραγματοποιεί “καταγραφή των δεδομένων από συναλλαγές παγκοσμίου κλίμακας σχετικά με τις συναλλαγές με Bitcoin αλλά και άλλα κρυπτονομίσματα” για τη χρήση όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο.

Είναι λογικό, πως αφού ο καθένας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή, θα επιτρέψει ακόμα και στην αστυνομία να παρακολουθεί τις εν λόγω συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Πιο συγκεκριμένα, παράδειγμα αναφέρει πως οι υπηρεσίες ασφαλείας κάθε κράτους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αυτή για να έχουν πρόσβαση σε όλες τις συναλλαγές με τα κρυπτονομίσματα, οργανωμένες ανά χώρα και φυσικά θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι διευθύνσεις IP από τους παρόχους σύνδεσης στο διαδίκτυο καθώς και τις διευθύνσεις όσων συμμετέχουν σε αυτές τις συναλλαγές.

Η ανωνυμία που παρέχουν οι συναλλαγές με Bitcoin και η ελευθερία με την οποία μπορεί κάποιος να κατασκευάσει Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, είναι αρκετά για να μπουν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων. Βέβαια αν λάβουμε υπ όψιν πως γίνονται πάρα πολλές συναλλαγές όχι για καλό σκοπό μιας και το Bitcoin είναι μέρος του Dark Web και των συναλλαγών που γίνονται εκεί, τότε μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να μην είναι και τόσο κακή όσο ακούγεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments