Διεθνή

Δυτικής και ανατολική γαστρονομία σε ένα διαγωνισμό μαγειρικής

Δυτικής και ανατολική γαστρονομία σε ένα διαγωνισμό μαγειρικής
Σεφ από την Ασία και τον Ειρηνικό συναντήθηκαν σε ένα διαγωνισμό γαστρονομίας, στην Γκουανγκτσόου της νότιας Κίνας, για την ανάδειξη του καλύτερου πιάτου.

Σεφ από την Ασία και τον Ειρηνικό, πήραν μέρος στον γνωστό διαγωνισμό γαστρονομίας «Bocuse d’Or» γνωστού και ως «Ολυμπιακοί Αγώνες της μαγειρικής», στην νότια Κίνα. 

Ο ιάπωνας σεφ Χιντέκι Τακαγιάμα αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του ημιτελικού μετά μία δοκιμασία διάρκειας 5 ωρών και 35 λεπτών. Ήταν η δεύτερη φορά που ήταν ο νικητής σε αυτόν τον διαγωνισμό, μετά το 2014, και η τρίτη συνεχόμενη στην Ιαπωνία. Όμως και νέα πρόσωπα από την Ασία τα πήγαν πολύ καλά. Η 23χρονη σεφ από την Ταϊλάνδη Νάτσα Σαενγκόβ κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Σεόν Γεόνγκ Γκου από τη Νότια Κορέα.

«Ο διαγωνισμός «Bocuse d’Or» αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση νέων σεφ και διαφορετικών τοπικών γαστρονομιών. Κάθε χώρα έχει τη δική της παράδοση και τα δικά της προϊόντα και θέλουμε να τα αναδείξουμε σε αυτόν τον διαγωνισμό», είπε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ο Φλοράν Σουπλισόν, ο διευθυντής της διοργάνωσης.

Οι διαγωνιζόμενοι από την Αυστραλία Μάικλ Κόουλ και τη Σιγκαπούρη Νοέλ Τσουν, οι οποίοι κατέκτησαν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα, θα συμμετάσχουν στον τελικό του «Bocuse d’Or» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στη Λιόν της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νεπάλ: ”Επενδύει” στον τουρισμό με την γαστρονομία του

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments