Ελλάδα

Βόμβα στο ΣτΕ: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος μετά τις διαρροές για το νόμο Κατρούγκαλου

Βόμβα στο ΣτΕ: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος μετά τις διαρροές για το νόμο Κατρούγκαλου
Οι διαρροές για το νόμο Κατρούγκαλου οδήγησαν τον Πρόεδρο του ΣτΕ, Νικόλαο Σακελλαρίου, σε παραίτηση - Με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την παραίτησή του και εξαπέλυσε μύδρους για το κράτος δικαίου.

Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του και τα δάκρυά του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τις διαρροές της απόφασης για το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα για το νόμο Κατρούγκαλου.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος δηλαδή του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας να οδηγείται σε παραίτηση, αν και η θητεία του έληγε στις 30 Ιουνίου του 2018. 

O κ. Σακελλαρίου ανακοινώνοντας την παραίτησή του επικαλέστηκε τη διαρροή πληροφοριών από τη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας και η οποία ασχολήθηκε με την εκδίκαση συνταγματικότητας των περικοπών των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο Σάββατο μέσω διαρροής είχε γίνει γνωστό πως το ΣτΕ έκρινε συνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλο. 

Αυτό ακριβώς φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Νικόλαο Σακελλαρίου, ο οποίος στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως οι διαρροές αυτές είναι μία αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, "το οποίο δεν μπορεί να ελέγξει και επιφέρει πλήγμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταύρος Κοντονής: Ξεπέρασε κάθε όριο ο πρόεδρος του ΣτΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments