Διεθνή

Το προφίλ του Έλληνα μακελάρη του Τέξας (pics&vids)

Το προφίλ του Έλληνα μακελάρη του Τέξας (pics&vids)
Τα όπλα που χρησιμοποίησε για την επίθεση ανήκουν στον πατέρα του. Σοκάρουν οι μαρτυρίες.

Ένας 17χρονος μαθητής έχει συλληφθεί ως ύποπτος για το νέο μακελειό σε λύκειο στο Σάντα Φε στο Τέξας των ΗΠΑ, που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους -εννέα μαθητές και ένα καθηγητή- ενώ υπάρχουν και δώδεκα τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News και πολλά άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος ονομάζεται Δημήτρης Παγουρτζής 17 ετών και ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου στο Σάντα Φε.

Η φωτογραφία του 17χρονου δράστη όπως δόθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γκάλβεστον

Τα όπλα ανήκουν στον πατέρα του

Σύμφωνα με την αστυνομία του Τέξας, ο νεαρός χρησιμοποίησε δύο όπλα, τα οποία ανήκουν στον πατέρα του που δεν γνώριζε ότι τα πήρε ο γιος του.

Μάλιστα, έχει ξεκινήσει έρευνα σε δύο σπίτια, όπου οι αρχές φοβούνται ότι υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί και εκεί. Έφτιαξε ένα «κοκτέιλ μολότοφ» ο 17χρονος στο λύκειο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε σκοπό να αυτοκτονήσει, αλλά άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή. 

Σοκάρουν οι περιγραφές των μαρτύρων

Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων σοκάρουν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους… Σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα, ο δράστης φώναξε «έκπληξη!» πριν αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Η 14χρονη Angelica Martinez, δήλωσε στο CNNi ότι εκείνη οι συμμαθητές της εκκένωσαν το σχολείο μόλις άκουσαν τον συναγερμό της ασφάλειας.

«Στεκόμασταν όλοι έξω από το σχολείο και ούτε πέντε λεπτά αργότερα αρχίσαμε να ακούμε τους πυροβολισμούς» είπε η μαθήτρια, και συμπλήρωσε: «Τότε άρχισαν όλοι να τρέχουν, παρά τις εντολές των καθηγητών που μας έλεγαν να μην φύγουμε, εμείς αρχίσαμε να τρέχουμε…».

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα. «Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών», είπε ο Άλεν.

«Ένα πρόσωπο εισέβαλλε με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί και ένα κορίτσι τραυματίστηκε στο πόδι» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νίκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK.

Η ίδια διευκρίνισε ότι τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν.

Ντ. Τραμπ: «Πολύ-πολύ θλιβερή» η σημερινή «φρικτή επίθεση»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ-πολύ θλιβερή» τη σημερινή, μιλώντας για μια «φρικτή επίθεση». Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».

Μια μαθήτρια είπε στο τοπικό δίκτυο ABC ότι γύρω στις 7.45 χτύπησε ο συναγερμός και οι μαθητές άρχισαν να βγαίνουν από τις τάξεις. Κάποιοι νόμισαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και κρύφτηκαν, μαζί με τους καθηγητές τους, στον χώρο κοντά στο σχολείο. Ένα αγόρι, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιέγραψε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και ότι όλοι έτρεξαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου ενώ ο ίδιος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα για να μην δίνει στόχο. «Άκουσα άλλους τέσσερις πυροβολισμούς και μετά πηδήξαμε τον φράχτη και μπήκαμε στον κήπο κάποιου σπιτιού», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε ότι η σημαία της Πολιτείας θα κυματίζει μεσίστια στη μνήμη των θυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Τέξας: Μακελειό σε σχολείο με 10 νεκρούς – Έλληνας ο δράστης (pics&vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments