Πολιτική

Φιάσκο στη συζήτηση για τη Novartis: Αποχώρησαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι

Φιάσκο στη συζήτηση για τη Novartis: Αποχώρησαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι
Σε κλίμα έντασης η συζήτηση στη Βουλή.

Μετά το ΚΚΕ, αποχώρησαν από τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος για τη Novartisκαι η ΔΗΣΥ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία για την υπόθεση της Novartis ανακοίνωσε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή με θέμα την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Για το θέμα της Novartis ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Δεν θα συμμετέχουμε σε μία ψηφοφορία φιάσκο. Μείνετε εσείς να ψηφίσετε μαζί με την Χρυσή Αυγή και τον κ. Καμμένο".

Κατήγγειλε δε ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως "ενορχηστρωτή της σκευωρίας". Ενώ, αποχώρησαν από τη συζήτηση, μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε στην ομιλία της στην Βουλή ότι «σήμερα εδώ ρίχνει αυλαία μια κακο-στημένη κι εν τέλει κακο-παιγμένη παράσταση. Ένα πραγματικό πολιτικό φιάσκο.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, είπε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει διαδικαδίες-παρωδία και ανήγγειλε ότι η ΚΟ του κόμματος θα αποχωρήσει και από την συνεδρίαση και από την ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis.

«Eίναι μια προσβλητική διαλυτική διαδικασία που δημιουργεί πρόβλημα στις ρίζες του κοινοβουλευτισμού μας. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι για την εικόνα σήμερα της Βουλής και ας αναρωτηθούμε πού οδηγούμαστε. Εμείς πάντως σ’ αυτή την πορεία δεν θα είμαστε παρόντες», δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Αποχωρεί και η ΝΔ από την ψηφοφορία για την Novartis

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments