Υγεία

Η τροφή που μπορείς να τρως και να χάνεις κιλά

Η τροφή που μπορείς να τρως και να χάνεις κιλά
πάρχει ένα είδος τροφής που ταιριάζει σε κάθε γεύμα.

Μπορείς να τρως και να χάνεις κιλά. Κι όμως γίνεται.Όταν συνδυάζεις πρωτεΐνες, λιπαρά και υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα, το σώμα σου αισθάνεται γεμάτο και ικανοποιημένο.

Υπάρχει ένα είδος τροφής που ταιριάζει σε κάθε γεύμα. Και αυτό δεν είναι άλλο από τους ξηρούς καρπούς. Ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα πέκαν, τα κάσιους και οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή για την καρδιά λιπαρά, ένας συνδυασμός που μας κρατά χορτάτους για περισσότερο διάστημα. 

«Οι αντιφλεγμονώδεις ξηροί καρποί και σπόροι είναι πυκνοί σε θερμίδες, οπότε είναι σημαντικό να προσέχεις την ποσότητα», αναφέρει η Julie Andrews, The Gourmet RD. 

«Προσθέστε 15 αμύγδαλα στο πρωινό σου. Περιέχουν λιγότερο από 10 θερμίδες, ενώ ένα μήλο περιέχει 180».Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όσοι έτρωγαν καρύδια ένιωθαν λιγότερη πείνα και είχαν περισσότερο αυτοέλεγχο όταν είχαν μπροστά τους τροφές που τους έβαζαν σε πειρασμό. Άλλες έρευνες έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν οποιονδήποτε ξηρό καρπό, ζύγισαν λιγότερο από αυτούς που δεν έτρωγαν. 

Άλλος ένας σημαντικός καρπός είναι το πιστάτσιο ή αλλιώς τα γνωστά μας φιστίκια Αιγίνης. Όπως και τα καρύδια, έχουν αντιφλεγμονώδη Ωμέγα-3, όπως και πρωτεΐνη που χτίζει τους μύες. Μπορείς να τα προσθέσεις σε κάθε γεύμα σου. Οι ειδικοί λένε ότι μπορείς να φας έως και 49 σε σχέση με 18 κάσιους.

Το βούτυρο από ξηρούς καρπούς είναι επίσης καλό αλλά με μέτρο. Το φιστικοβούτυρο και το βούτυρο από αμύγδαλο είναι σημαντικές πηγές πρωτεΐνης.  Αν δεν μπορείς να κρατηθείς, απόφυγέ τα. Φάε μια κουταλιά και άσε το βάζο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ύψος παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments