Ελλάδα

Καταδικαστέα η επίθεση στον Μπουτάρη – Κοντά σε συλλήψεις η ΕΛΑΣ (pics&vid)

Καταδικαστέα η επίθεση στον Μπουτάρη – Κοντά σε συλλήψεις η ΕΛΑΣ (pics&vid)
Σοκ έχει προκάλεσε η άγρια επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στη Θεσσαλονίκη. Kοντά στην ταυτοποίηση των δραστών η ΕΛΑΣ.

Εξιτήριο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο πήρε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε στον Λευκό Πύργο, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατρικές εξετάσεις του δημάρχου είναι καλές και δεν εμπνέουν καμία ανησυχία. Ωστόσο ο ίδιος επέστρεψε σπίτι του για να αναπαυθεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχει ήδη κινηθεί νομικά για το χθεσινό συμβάν καθώς υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχθηκε.

H επίθεση σημειώθηκε στον Λευκό Πύργο.

Συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν απρόκλητα, αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει. Στη συνέχεια ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του ασκώντας και σωματική βία ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη. 

Hurriyet για Γιάννη Μπουτάρη: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο γιατί αγαπά τους Τούρκους και τον Ατατούρκ

Θέση για την επίθεση που έγινε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκη Γιάννη Μπουτάρη πήρε και η Hurriet.

Η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρεται στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως οφείλεται στο γεγονός πως ο Γιάννης Μπουτάρης «είναι γνωστός για τις απόψεις του για τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ».

Στη συνέχεια, αφού παραθέτει τα γεγονότα και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που καταδίκασε το περιστατικό, η «Hurriyet» υπενθυμίζει ότι ο Μπουτάρης πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2012 είχε προτείνει να ονομαστεί «Ατατούρκ» ο δρόμος της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ.

“Ωστόσο, υποχώρησε, λόγω έντονων αντιδράσεων”, αναφέρει το δημοσίευμα. Και καταλήγει: “Αφού εκλέχθηκε δήμαρχος το 2012, δέχθηκε έντονη κριτική όταν δήλωσε πως “Τούρκοι είναι αδέρφια μου”

Kοντά στην ταυτοποίηση των δραστών η ΕΛΑΣ

Κοντά στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός εκ των δραστών της επίθεσης με θύμα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη βρίσκεται η αστυνομία.

Αξιοποιώντας το υλικό από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση, η αστυνομία έχει συγκεντρώσει ήδη σημαντικά στοιχεία και για άλλους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτημα ωρών θεωρείται να αρχίσουν οι συλλήψεις. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί της Κυριακής με τον Γιάννη Μπουτάρη επικοινώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκας και του επισήμανε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της τραμπούκικης επίθεσης σε βάρος του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο κ.Μπουτάρης έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των αγνώστων που τον χτύπησαν.

Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα

“Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου”, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Αντιδράσεις για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία.

Την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταδίκασε ο πρωθυπουργός

Τζανακόπουλος: Ντροπή για τη φασιστική επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση κατά του δημάρχου ΘεσσαλονίκηςΗ ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται» τονίζει η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Αναγνωρίζουμε στον καθένα το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να διασφαλίζει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρει η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, σε ανάρτηση στο twitter, για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Κίνημα Αλλαγής: Να απομονωθούν οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στον Γ. Μπουτάρη

Το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού», υπογραμμίζει.

Μήνυμα συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη έστειλε ο Στ Θεοδωράκης

“Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν” αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Γιάννης Μπουτάρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. “Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας “σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ”.” τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Τόσκας: Οι τραμπούκοι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πράξης τους

Ο Νίκος Τόσκας διαβεβαίωσε τον Γιάννη Μπουτάρη ότι η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αυτοί που του επιτέθηκαν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έπειτα από την έξοδο του τελευταίου από το νοσοκομείο, καθώς ο κ. Μπουτάρης πέρασε το βράδυ στο Ιπποκράτειο, για προληπτικούς λόγους, έπειτα από την άγρια επίθεση του δέχθηκε.

«Οι τραμπούκοι – ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν είναι πατριώτες, προσβάλουν τη Δημοκρατία μας. Η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τόσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments