Τουρισμός

Ελλάδα – Βοσνία Ερζεγοβίνη: Τουρισμός και ενέργεια για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δυο χωρών

Ελλάδα – Βοσνία Ερζεγοβίνη: Τουρισμός και ενέργεια για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δυο χωρών
Στη συνάντηση, παρουσία του πρέσβη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και οι δυνατότητες συλλογικής ευημερίας που διανοίγονται από την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.

Τουρισμός, μεταφορές και ενέργεια είναι οι τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η διμερής συνεργασία της Ελλάδας με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Αυτό επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στη συνάντηση, παρουσία του πρέσβη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Branko Doki, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και οι δυνατότητες συλλογικής ευημερίας που διανοίγονται από την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε την ισχυρή βούληση της Ελλάδας αφενός στο να διαδραματίσει προωθητικό ρόλο στην επίλυση των διμερών εκκρεμοτήτων της, αφετέρου στο να συμβάλει ενεργά στο διάλογο για την υπέρβαση των ευρύτερων ανοιχτών ζητημάτων στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υφίσταται σημαντικό περιθώριο για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές και η ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόσα χάλασαν συνολικά οι τουρίστες 3ης ηλικίας που επισκέφθηκαν την Ελλάδα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments