Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Διεκδικεί τριετή παράταση λειτουργίας 30 κοινωνικών δομών

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Διεκδικεί τριετή παράταση λειτουργίας 30 κοινωνικών δομών
Σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, "πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε όλη στη Δυτική Ελλάδα, προκειμένου να αποτελέσει το δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες".

Τριετή παράταση λειτουργίας 30 κοινωνικών δομών διεκδικεί η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με επιπλέον χρηματοδότηση ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “βρίσκονται πλέον σε πλήρη λειτουργία από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Κέντρα Κοινότητας σε κάθε δήμο της Δυτικής Ελλάδας, δομές αστέγων σε Πάτρα και Αγρίνιο, δομές υποστήριξης γυναικών, κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία”.

Ήδη, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, έδωσε την έγκρισή του για παράταση της λειτουργίας όλων των δομών και σε σχετικές δηλώσεις που έκανε, τόνισε, μεταξύ άλλων: “Με πράξεις και δομές συνεχίζουμε να απαντάμε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Οι κοινωνικές δομές είναι μια κατάκτηση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Διεκδικήσαμε πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Προγράμματος. Σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης για τις ευάλωτες ομάδες. Πρώτοι σε όλη την Ελλάδα υλοποιούμε δράσεις προϋπολογισμού 27,2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν 30 συνολικά κοινωνικές δομές. Διεκδικούμε τη διατήρησή τους, με επιπλέον χρηματοδότηση ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ”.

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι με την υλοποίηση δράσεων δημιουργήθηκαν και διατηρούνται 89 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατσιφάρας: Το συνέδριο δεν έδωσε απαντήσεις στο νέο μοντέλο Τοπικής και Περιφερειακής Διακυβέρνησης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments