Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό κεράσι

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό κεράσι
Σήμερα ετοιμάζουμε γλυκό του κουταλιού με γεύση κεράσι.

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό κεράσι.

Υλικά συνταγής

2 κιλά κεράσια (πετροκέρασα ή σκληρά κεράσια) 1½ κιλό ζάχαρη 5 λεμόνια (ο χυμός τους)

Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τα κεράσια και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το χυμό από 4 λεμόνια και τα αφήνουμε να σταθούν για τουλάχιστον 1 ώρα.

Πάνω από λεκανάκι ή μπολ ξεκινάμε την αφαίρεση των κουκουτσιών. Χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο ή ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά για να αφαιρέσουμε το κουκούτσι. Σε κάθε περίπτωση φοράμε γάντια και βγάζουμε το κουκούτσι με προσοχή για να μείνουν τα κεράσια μας ολόκληρα και σφιχτά.

Αφού καθαρίσουμε τα κεράσια τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη εναλλάξ για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το ζουμί που έχει τρέξει στο λεκανάκι όση ώρα καθαρίζαμε τα κεράσια από τα κουκούτσια. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας (φορώντας γάντια) για να μην τραυματίσουμε τα κεράσια.

Αφήνουμε τα κεράσια με την ζάχαρη για 12 ώρες (ένα βράδυ) σε δροσερό μέρος. Την επόμενη βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις πάρει βράση το γλυκό μας χαμηλώνουμε στο πολύ χαμηλό και αρχίζουμε να ξαφρίζουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τα κεράσια από το σιρόπι και προσθέτουμε σε αυτό το χυμό από 1 λεμόνι. Το σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο.] το σιρόπι. Προσθέτουμε τα κεράσια με προσοχή να μην μας πιτσιλίσει το σιρόπι, κουνάμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή: cooklos.gr

Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments