Άποψη

Το μοιραίο λάθος η απειλή του Ρουβίκωνα κατά Μητσοτάκη

Το μοιραίο λάθος η απειλή του Ρουβίκωνα κατά Μητσοτάκη
Ε, λοιπόν τα παιδιά του Ρουβίκωνα έχουν διαβεί τον... Ρουβίκωνα.

Η απειλή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με ανάρτηση στο Facebook (Ότι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη, θα του το πούμε από κοντά και σύντομα) δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αθώα ακτιβίστικη κίνηση. Ισως είναι το μοιραίο λάθος της οργάνωσης.

Είναι μία ευθεία απειλή εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός θεσμικού παράγοντα. Κι΄αν από μόνη ως απειλή εναντίον οποιουδήποτε προσώπου συνιστά απαράδεκτη ενέργεια, όταν απευθύνεται εναντίον ενός θεσμικού παράγοντα του Πολιτεύματος, συνιστά απειλή εναντίον του πολιτεύματος, συνιστά αντιδημοκρατική και βεβαίως καταδικαστέα απ΄όλους ενέργεια.

Φαίνεται πως η περίοδος της αθώας ακτιβιστικής δράσης του Ρουβίκωνα, περνάει σε ένα άλλο ανώτερο (ή κατώτερο) επίπεδο και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Και ασφαλώς οι αρμόδιες αρχές δεν θα πρέπει να περιμένουν να γίνει πράξη η απειλή για να επιληφθούν. Οφείλουν και μόνο από την ανάρτηση στο Facebook να αναλάβουν δράση, όπως επιτάσσει το καθήκον τους.

Εάν οι κύριοι του Ρουβίκωνα νομίζουν ότι η βία (και στο παρελθόν ορισμένες από τις ενέργειές τους εμπεριείχαν το στοιχείο της βίας, η οποία όμως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανεκτή) η επίθεση εναντίον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης (τονίζεται το αξίωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη) δεν μπορεί για κανένα λόγο και με κανένα επιχείρημα να γίνει ανεκτή.

Ολες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να την καταδικάσουν με αποφασιστικότητα (όχι όπως με τον Μπουτάρη που ορισμένοι το έκαναν με κρύα καρδιά) και οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας να κάνουν το καθήκον που επιτάσσει ο νόμος και το Σύνταγμα, απέναντι σε εκείνους που απειλούν θεσμικούς παράγοντες.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments