Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης θέλει νέο μνημόνιο;

Μέγαρο Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης θέλει νέο μνημόνιο;
"O αρχηγός της ΝΔ πήρε αποστάσεις από τον Σαμαρά", σχολιάζουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζουν ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήρε αποστάσεις από τον Σαμαρά για την προληπτική γραμμή στήριξης αλλά όπως συνεχίζουν δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα, όπως σχολιάζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή επιχείρησε να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία.

“Ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης. Αλλά δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων. Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;”, υπογραμμίζουν οι ιδιες πηγές.

Εκτός αυτού, αναφέρουν ότι “ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, επιβεβαιώνοντας ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Τέλος, καταλήγουν ότι “δεν απάντησε εάν επιμένει στην αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019 αναλογία μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, καθώς και εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη Δημόσια Υγεία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαριές κουβέντες στη Βουλή και στο βάθος εκλογές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments