Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Παρά την κίνηση καλής θέλησης του Κιμ Γιονγκ Ουν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμ ακύρωσε τη συνάντησή τους.

Ένα θρίλερ διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες, καθώς η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και τον επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη και πλέον η συνάντηση αυτή μένει ανοιχτή.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε επιστολή στον Κιμ Γιονγκ Ουν στον οποίο αναφέρει πως ήθελε πολύ να είναι εκεί μαζί του για την ιστορική συνάντηση.

Αλλά επισημαίνεται στην επιστολή πως “δυστυχώς λόγω της έκφρασης θυμού και εχθρότητας που φάνηκε στην πιο πρόσφατη δήλωση σας, νιώθω ότι δεν είναι σωστό αυτή τη στιγμή να γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση”.

“Αν αλλάξετε γνώμη σχετικά με την πιο σημαντική σύνοδο, παρακαλώ μην διστάσετε να μου τηλεφωνήσετε ή να μου γράψετε…”.

Στην ίδια επιστολή τονίζεται η «ισχύς» του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.

 Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγα λεπτά μετά την γνωστοποίηση του γεγονότος πως η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τις σήραγγες που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσαν τα νοτιοκορετικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο πεδίο Πούνγκι-ρι, ένα σύμπλεγμα από τούνελ κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments