Διεθνή

Μ. Νετανιάχου: Θα χτυπήσουμε στο Ιράν οπουδήποτε στη Συρία

Μ. Νετανιάχου: Θα χτυπήσουμε στο Ιράν οπουδήποτε στη Συρία
Σφοδρή επίθεση από τον Μ.Νετανιάχου.

O Μπενιαμίν Νετανιάχου, μίλησε σε δημόσια εκδήλωση στο Τελ Αβίβ, λίγες ώρες πριν ο υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν πετάξει στη Μόσχα, για να την προγραμματισμένη επίσκεψή του, με σκοπό να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόγουγκ.

Συγκεκριμένα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε:

“Θα συνεχίσουμε τη δράση ενάντια στην πρόθεση του Ιράν, να καθιερώσει μια στρατιωτική παρουσία στη Συρία απέναντι μας, όχι μόνο απέναντι από τα Υψώματα του Γκολάν αλλά και οπουδήποτε στη Συρία”.

Εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν σημειώθηκαν πρόσφατα, με το τελευταίο επεισόδιο να είναι μια υπόνοια ισραηλινής επίθεσης στα περίχωρα της Δαμασκού, η οποία φέρεται να στοχεύει σε αποθήκες που ανήκουν στις Επαναστατικές Φρουρες του Ιράν.

Το Ισραήλ εκφράζει την ανησυχία του για τις υποτιθέμενες προσπάθειες του Ιράν να καθιερώσει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Συρία και να επεκτείνει έτσι την επιρροή του σε ολόκληρη την περιοχή. Ωστόσο, η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες, σημειώνοντας ότι η χώρα αποστέλλει μόνο στρατιωτικούς συμβούλους για να εκπαιδεύσει στρατεύματα πιστά στη Δαμασκό, αφού το Ιράν υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ, στον αγώνα του εναντίον τρομοκρατικών ομάδων στη χώρα.

Παρόλα αυτά, το Ισραήλ εξακολουθεί να βλέπει τις ιρανικές δραστηριότητες ως απειλή για την εθνική ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεταμένες οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ μετά το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments