Αθλητισμός

Σαν σήμερα στο Μεξικό εμφανίστηκε η πρώτη μπάλα φτιαγμένη αποκλειστικά για Μουντιάλ (pics)

Σαν σήμερα στο Μεξικό εμφανίστηκε η πρώτη μπάλα φτιαγμένη αποκλειστικά για Μουντιάλ (pics)
Για τις ανάγκες του 9ου Μουντιάλ, που ξεκίνησε σαν σήμερα το 1970 στο Μεξικό, παράγεται για πρώτη φορά επίσημη μπάλα αγώνων. Αποτελείται από 12 μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα. Έκτοτε κάθε Μουντιάλ έχει τη δική του μπάλα.

Δώδεκα μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα. Μια ασπρόμαυρη μπάλα. Η ασπρόμαυρη… θεά. Η μπάλα που για πολλούς είναι η ίδια τους η… ζωή. Η μπάλα του Μουντιάλ. Στις 31 Μαΐου 1970 αρχίζει το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με τον αγώνα Μεξικό – Ρωσία στο στάδιο Αζτέκα στο Μεξικό.

Για τις ανάγκες του Κυπέλλου παράγεται για πρώτη φορά επίσημη μπάλα αγώνων. Πρόκειται για την Telstar της Adidas, που αποτελείται από 12 μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα. Η κλασική ασπρόμαυρη μπάλα που μάθαμε όλοι από μικρά παιδιά.

Η μπάλα αυτή θα αντικατασταθεί μετά από 18 χρόνια από την «τρικολόρε» στη Γαλλία και έκτοτε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει τη δική του (Fevernova-2002, Roteiro-2004, Starball-2006).

Η FIFA θέλει κάθε Μουντιάλ να έχει κάτι το ξεχωριστό. Δεν αφορά μόνο την μπάλα, αλλά όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διοργάνωση. Να αποτυπώνεται κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων και όχι μόνο. Με τα χρόνια η κλασική ασπρόμαυρη μπάλα άρχισε να δίνει τη θέση της σε διαφορετικούς χρώματος μπάλες.

Το 1998 στο Μουντιάλ της Γαλλίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπάλα η οποία δεν ήταν ασπρόμαυρη. Ήταν η επονομαζόμενη “τρικολόρε”.

Από το 1970 και έπειτα οι μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν στα Μουντιάλ ήταν οι παρακάτω:

Όσο για το φετινό Μουντιάλ, που ξεκινάει σε λίγες μέρες στα γήπεδα της Ρωσίας, οι παίκτες θα χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη μπάλα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μουντιάλ 2018: Ταξιδεύει στην Ρωσία ο Σαλάχ – Το ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Αιγύπτου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments