Οικονομία

Capital controls: Αλλάζει το ανώτατο όριο ανάληψης

Capital controls: Αλλάζει το ανώτατο όριο ανάληψης
Αναλυτικά το νέο όριο ανάληψης μετά την νέα χαλάρωση των capital controls.

Το Υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να προχωρήσει σε νέα σημαντική χαλάρωση των capital controls και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απελευθέρωση του ορίου ανάληψης μετρητών θα ληφθεί άμεσα, με το μόνο σίγουρο να είναι πως αυτό θα γίνει πριν από το Eurogroup του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται αύριο 1η Ιουνίου και θα έχει ισχύ από την Δευτέρα 4 Ιουνίου, το νέο όριο για την ανάληψη μετρητών θα διαμορφωθεί σε 5.000 ευρώ από 2.300 ευρώ σήμερα.

Για ποιους ισχύει το όριο των 5.000 ευρώ

Τα 5.000 ευρώ αφορούν στη τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών ανά φυσικό πρόσωπο και ανά λογαριασμό, ενώ το όριο των 5.000 ευρώ θα αφορά και στα μετρητά που θα μπορεί να βγάζει φυσικό πρόσωπο στο εξωτερικό.

Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις

Τα νέα για τις επιχειρήσεις είναι ακόμα καλύτερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες για τα εξής:

-Πλήρης απελευθέρωση των εσόδων τους που προέρχονται από το εξωτερικό

-Διπλασιασμός των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες, χωρίς την προϋπόθεση της προηγούμενης ιστορικότητας, από τις 20.000 στις 40.000 ευρώ ανά πελάτη ανά ημέρα.

Καταληκτικά, να σημειωθεί πάντως ότι, η πλήρης απελευθέρωση των εσόδων από το εξωτερικό, τα οποία θα μπορούν να ξαναβγαίνουν στο ακέραιο οποτεδήποτε εκτός Ελλάδος, αφορούν εισπράξεις – εμβάσματα από το εξωτερικό, έσοδα από πληρωμές με κάρτες εκδόσεως εξωτερικού, αλλά και τη θεματοφυλακή τίτλων που θα μπορεί να βγαίνει εκτός Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Capital Controls: Αυξάνεται στις 4.000 με 5.000 ευρώ το όριο ανάληψης μετρητών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments