Πολιτική

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ – Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλης

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ – Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλης
Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Rass.

Μεγάαλο προβάδισμα 10,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία RASS για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνουν ποσοστό 29,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4%. Αμέσως μετά, στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ 6,8%. Καταληκτικά, κάτω από το όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση κεντρώων με 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία αφήνει κατά πολύ πίσω το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, συγκεντρώνει ποσοστό 70%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μένει αρκετά πίσω και συγκεκριμένα με 52 μονάδες. Κάτι τέτοιο φανερώνει, ότι μόλις το 18,2% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν την προσεχή Κυριακή γίνονταν εκλογές.

Η γνώμη για τα μνημόνια

Μόνο ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μετά τον Αύγουστο θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης. Συγκεκριμένα, συνολικά στο ερώτημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο ενώ το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιο και το 49,1% να δηλώνουν ότι θα χειροτερεύσει.

Σχετικά με το Σκοπιανό

Στην ερώτηση αν η συγκυρία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι ευνοϊκή και πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει την επίλυσή του τώρα, οι πολίτες απαντούν ναι σε ποσοστό 48,3% ενώ το 43,9% διαφωνεί.

Ο κόσμος είναι δύσπιστος

Οι πολίτες παραμένουν σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης εξαιρετικά δύσπιστοι για τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς στην ερώτηση ποιος αρχηγός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, το 48,9 απαντά «κανείς» ενώ στη δευτερη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην τρίτη θέση, με το 18,5% να δηλώνει ότι λέει την αλήθεια.

Τέλος, σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 23,7%. Όσο αναφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 38,7%, με την Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί με 31,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ – Το 34% «βλέπει» πρόωρες εκλογές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments