Αθλητισμός

ΑΕΚ – Ολυμπιακός χάντμπολ: Ανατροπή του Ολυμπιακού και 2-2 η σειρά των τελικών

ΑΕΚ – Ολυμπιακός χάντμπολ: Ανατροπή του Ολυμπιακού και 2-2 η σειρά των τελικών
Τρομερή η σειρά των τελικών ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο χάντμπολ. Νέα νίκη του Ολυμπιακού σήμερα με 22-21 στην έδρα της ΑΕΚ και ισοφάριση σε 2-2 από 0-2. Στο Ρέντη θα κριθεί η κούπα.

Σπουδαία εμφάνιση των ερυθρολεύκων στο ΟΑΚΑ και ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-2 στο χάντμπολ, σε μια συγκλονιστική σειρά τελικών.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα της έδινε και το πρωτάθλημα στο χάντμπολ. Η Ένωση δεν προηγήθηκε ποτέ στο παιχνίδι ενώ η ομάδα του Πειραιά όσες φορές ισοφαρίστηκε κατάφερε να βρει τις λύσεις και να προηγηθεί.

Με τον Σανίκη και τον Τζηρά να σκοράρουν μετά το αρχικό 1-1 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-1 με γκολ του Αλβανού στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στα δύο γκολ (6-4) με τον Λόκκεν 15 περίπου λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού ήταν εγκλωβισμένη, δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις ενώ είχε απέναντί της έναν εκπληκτικό Τσιλιμπάρη. Ο τερματοφύλακας της ομάδας του Γιώργου Ζαραβίνα έδειξε την σπουδαία του κλάση με την επέμβαση σε πέναλτι του Χόγκας αλλά και σε τετ α τετ του ίδιου παίκτη στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Πειραιά να προηγείται με 11-8 μετά από δύο σερί γκολ του Κανδύλα.

Με φόρα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Με δύο σερί γκολ του Αργυρού η Ένωση μείωσε στο γκολ (11-10) ενώ ο ίδιος παίκτης διατήρησε τη διαφορά στο γκολ μετά το τέρμα του Κανδύλα για τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ μετά το 14-11 κατάφερε να ισοφαρίσει σε 14-14 με τον Ζαμπούνη στον αιφνιδιασμό.

Ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα με προσωπική ενέργεια του Σανίκη πέρασε και πάλι μπροστά. Ο Λιάπης έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων (17-15) για τον Ολυμπιακό ενώ ο Αργυρού κρατούσε την ΑΕΚ στο παιχνίδι (17-16, 18-17) με δικά του τέρματα.

Ο Στούμπης αύξησε το προβάδισμα του Ολυμπιακού και πάλι στα τρία τέρματα για το 20-17 με την ΑΕΚ να μειώνει με τον Λόκκεν σε 21-19. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα τα γκολ του Λιάπη αλλά και του Αργυρού διαμόρφωσαν το 22-21 που ήταν και το τελικό σκορ.

Επόμενο και τελευταίο παιχνίδι για τις δύο την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο κλειστό του Ρέντη (17:30) με τη νικήτρια ομάδα να κατακτά τον φετινό τίτλο.

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 21-22

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 3-6, 5-7, 8-11, 8-11 (ημ), 11-12, 13-14, 15-16, 17-18, 19-21, 21-22

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης Χ., Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας, Ζαμπούνης 3, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 4, Βαμβακάς, Αργυρού 9, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 1.

Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης 1, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 2, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 5, Σανίκης 3, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments