Τουρισμός

Κουντουρά: Ο τουρισμός είναι η γέφυρα που προωθεί τη συνεργασία των λαών

Κουντουρά: Ο τουρισμός είναι η γέφυρα που προωθεί τη συνεργασία των λαών
"Ο τουρισμός είναι ο μοχλός που κινεί την επιχειρηματικότητα"τόνισε η Έλενα Κουντουρά.

Ως τη γέφυρα που μπορεί να ενώσει και να προωθήσει τη φιλία των λαών περιέγραψε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά την ισχύ του τουρισμού, από το βήμα των εργασιών του συνεδρίου “Balkans & Black Sea Cooperation Forum” που έλαβε χώρα χθες και σήμερα στο μέγαρο της Hellexpo στο Μαρούσι.

Όπως είπε η υπουργός, ο τουρισμός είναι ο μοχλός που κινεί την επιχειρηματικότητα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και προωθεί τη διμερή και πολυμερή συνεργασία. Η κυρία Κουντουρά επανέλαβε ότι στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός και τα μηνύματα και για τη νέα χρονιά είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το 2018 ξεκίνησε με διψήφια αύξηση περίπου 13% στις διεθνείς αφίξεις και 14% στις ταξιδιωτικές δαπάνες των ξένων επισκεπτών στο πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το 2017.

Μάλιστα σημείωσε ότι τον Απρίλιο καταγράψαμε ρεκόρ διεθνών αεροπορικών αφίξεων όλων των εποχών, ενώ υπάρχει αύξηση στα επίπεδα του 17% – 18% στον προγραμματισμό πτήσεων και αεροπορικών θέσεων έως το τέλος του έτους. Ιδιαίτερη μνεία ωστόσο έκανε για τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ήδη αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί περισσότερα από 350 νέα επενδυτικά σχέδια στην τριετία, περισσότερες από 25.000 επιπλέον κλίνες σε τετράστερες και πεντάστερες μονάδες” υπογράμμισε η κυρία Κουντουρά. Με τη στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σημείωσε ότι υλοποιούνται ήδη δυναμικές αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις για τον τουρισμό. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η πολιτική για τη σύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή, την μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Στην παρέμβαση του ο Κυριάκος Ποζρικίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo εστίασε στο ρόλο των εμπορικών εκθέσεων στην ανάπτυξη των οικονομιών αλλά και την ενίσχυση του τουρισμού. Οπως εξήγησε, με βάση τελευταίες έρευνες, το οικονομικό αποτύπωμα από τη διοργάνωση της έκθεσης της Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ για τον ευρύτερο νομό. Την ίδια στιγμή, περιοχές που διοργανώνουν εμπορικές εκθέσεις εξελίσσονται σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, απόρροια του μεγάλου αριθμού των μελών που συμμετέχουν στις εμπορικές αποστολές.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κουντουρά: Καθοριστική η συμβολή του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments