Διεθνή

Τυνησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο

Τυνησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο
Στους 46 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών μεταναστών, μετά το νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Τυνησίας, χθες βράδυ.

Σε τουλάχιστον 46 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, όταν σκάφος με μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά της νότιας Τυνησίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, σε ένα από τα χειρότερα ναυάγια πλοίων με μετανάστες των τελευταίων ετών.

Άλλοι 67 άνθρωποι διασώθηκαν από την ακτοφυλακή.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Οι μετανάστες προέρχονταν από την Τυνησία και άλλες χώρες.

Σημειώνεται ότι χθες τα μεσάνυχτα, το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 180 μετανάστες, βυθίστηκε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- στα ανοιχτά των ακτών του νομού Σφαξ, στην Τυνησία.

Ένας επιζώντας είπε ότι ο καπετάνιος εγκατέλειψε το σκάφος, αφού άρχισε να βυθίζεται, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να συλληφθεί από τους λιμενικούς.

«Επέζησα, καθώς κρατιόμουν γερά από ένα κομμάτι ξύλο για 9 ώρες» αφηγήθηκε ο άνδρας, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης Σφαξ στο νότιο τμήμα της Τυνησίας. Εκεί συγκεντρώθηκαν δεκάδες άνθρωποι αναζητώντας συγγενείς τους μεταξύ των επιζώντων και προκειμένου να αναγνωρίσουν τους νεκρούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί στη Λιβύη, έχουν οδηγήσει τους διακινητές στην αναζήτηση νέων διαδρομών προς την Ευρώπη.

Σ’ αυτό αποδίδεται, άλλωστε, και η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ανθρώπινης διακίνησης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Τυνησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εννέα πρόσφυγες, ανάμεσά τους έξι παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά της Αττάλειας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments