Αθλητισμός

Πρωτοφανές: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τιμωρήθηκαν για επεισόδια 1 χλμ. μακριά από το γήπεδο

Πρωτοφανές: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τιμωρήθηκαν για επεισόδια 1 χλμ. μακριά από το γήπεδο
Η ομοσπονδία βόλεϊ τιμώρησε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για επεισόδια μακριά από το γήπεδο και... άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για ανάλογα περιστατικά.

Με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής της έδρας τους θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός, μετά την τιμωρία που τους επεβλήθη σήμερα από το πειθαρχικό όργανο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Μία απόφαση φυσικά που δεν έχει προηγούμενο, καθώς η “καμπάνα” στους “αιωνίους” ήρθε για επεισόδια που έγιναν 900 μέτρια μακριά από το σημείο όπου αγωνίζονταν οι “πράσινοι”, χωρίς μάλιστα να σημειωθεί κανένα περιστατικό στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Εθνικό στην Καλλιθέα και μάλιστα ως φιλοξενούμενος. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έφυγαν από το κλειστό και σύμφωνα με όσα έδειξε η διαδρομή του, επιτέθηκαν στον σύνδεσμό του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα και συνεπλάκησαν μκε οπαδούς των ερυθρολεύκων.

Πόσο καταμετρήθηκε η απόσταση; 900 μέτρα. Παρ’ όλα αυτά η αθλητική δικαστής της ομοσπονδίας βόλεϊ τιμώρησε με μία αγωνιστική τις ομάδες, όπερ σημαίνει ότι θα δώσουν χωρίς την παρουσία του κόσμου τους τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της νέας σεζόν.

Δεν υπάρχει βέβαια καμία αμφιβολία ότι τα πειθαρχικά όργανα θα πρέπει να είναι αμείλικτα σε περιστατικά βίας, ωστόσο εν προκειμένω δημιουργείται ένα δεδικασμένο που ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και δύναται να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις ομάδες, ακόμη κι αν δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια.

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που σε ακτίνα σχεδόν 1 χλμ. από το γήπεδο και για… μάχες που αποδεδειγμένα έγιναν στους δρόμους, επιβάλλεται μία τέτοια τιμωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιανόητο ξύλο στο γήπεδο: Άφησαν αναίσθητο καμεραμάν

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments