Ελλάδα

Σκοπιανό: Συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας (pics)

Σκοπιανό: Συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας (pics)
Πλήθος κόσμου φώναξε η "Μακεδονία είναι Ελληνική".

Χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν σε συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε 23 πόλεις της χώρας.

Το κεντρικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα, ενώ παράλληλα συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Να σημειωθεί ότι, συνθήματα ακούστηκαν κατά του Αλέξη Τσίπρα, όταν το όνομά του αναφέρθηκε από τους ομιλητές.

Στα Ιωάννινα, η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στο οποίο προσήλθε πλήθος κόσμου με ελληνικές σημαίες, απ’ όλη την Ήπειρο -ακόμη από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Εντυπωσιακή ήταν εξίσου και παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Επεισόδια στα Χανιά – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στα Χανιά, έντονα επεισόδια με ξυλοδαρμούς και βρισιές σημειώθηκαν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Συγκεκριμένα, ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε κοντά στην πλατεία και φώναξαν συνθήματα κατά όσων συμμετείχαν στον συλλαλητήριο. Η αντίδραση μερίδας του κόσμου ήταν άμεση με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ έχουν συλληφθεί δύο άτομα.

Ετοιμάζουν συγκέντρωση στην Αθήνα για τη Μακεδονία

Ένα νέο συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος για τη Μακεδονία.

Το νέο συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στην Λάρισα:

Φωτογραφίες από την Καβάλα:

Εικόνες από την Πέλλα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments