Διεθνή

Πλαστικά σκουπίδια βρέθηκαν ακόμα και στην Ανταρκτική (vid)

Πλαστικά σκουπίδια βρέθηκαν ακόμα και στην Ανταρκτική (vid)
Η ρύπανση φαίνεται πως έχει φτάσει πλέον στις άκρες της Γης.

Πλαστικά απορρίμματα και τοξικά χημικά εντοπίστηκαν φέτος σε απομακρυσμένα τμήματα της Ανταρκτικής, ενισχύοντας τις αποδείξεις ότι η ρύπανση έχει φτάσει πλέον μέχρι τις άκρες της Γης, ανακοίνωσε σήμερα η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Τα μικροπλαστικά –μικροσκοπικά υπολείμματα από διάφορα πλαστικά προϊόντα, από σακούλες έως λάστιχα αυτοκινήτων– εντοπίστηκαν σε 9 από τα 17 δείγματα νερού που ελήφθησαν ανοιχτά της χερσονήσου της Ανταρκτικής από σκάφος της Γκρινπίς στις αρχές του 2018, υπογράμμισε η οργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Επίσης σε 7 από τα 9 δείγματα που ελήφθησαν από χιόνι από το έδαφος της Ανταρκτικής εντοπίστηκαν χημικά που είναι γνωστά ως PFAs (πολυφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες), οι οποίες χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικά προϊόντα και μπορούν να βλάψουν την άγρια ζωή.

“Μπορούμε να σκεφτόμαστε την Ανταρκτική ως έναν απομακρυσμένο και παρθένο άγριο τόπο”, υπογραμμίζει η Φρίντα Μπένγκτσον της εκστρατείας της Greenpeace για την Προστασία της Ανταρκτικής στην ανακοίνωση της οργάνωσης για τα ευρήματα αυτά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments