Άποψη

Πανελλήνιες 2018: Οδηγός επιβίωσης!

Πανελλήνιες 2018: Οδηγός επιβίωσης!
Όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο και όλοι επιβιώσαμε. Να το θυμάστε.

Ξεκίνησαν την Πέμπτη οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και σήμερα για εκείνους των Γενικών Λυκείων και η σκέψη μου είναι σε όλους εσάς.

Θυμάμαι όταν έδινα εγώ εξετάσεις το άγχος που είχα.

Η διαδικασία των εξετάσεων μας γεμίζει αγωνία, καθώς το όνειρο της εξασφάλισης μίας θέσης στην ανώτατη εκπαίδευση δοκιμάζει τα νεύρα μας.

Πολλές φορές η αγωνία των γονιών, που είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι η δική μας, λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία μας.

Το πρώτο και βασικότερο λοιπόν είναι να κλείσετε τα αυτιά σας και να μην επηρεάζεστε από όσα ψιθυρίζουν οι γονείς σας στο σαλόνι ή όσα λένε με φίλες/φίλους στο τηλέφωνο.

Ο προγραμματισμός είναι το παν στις πανελλήνιες

Ξέρετε τι με βοήθησε ακόμη περισσότερο όμως; Ο καλός προγραμματισμός. Φαντάζομαι όλοι έχετε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία μέσα στη χρονιά. Εγώ ωστόσο αναφέρομαι στον προγραμματισμό αυτών των ημερών.

Σημαντικό είναι να ξεκινάτε την ημέρα σας δυναμικά και να μην αφήνετε να πάνε χαμένες αυτές οι αποδοτικές ώρες, οι πρωινές. Εγώ πάντα διάβαζα με πρόγραμμα και κάθε 2 ώρες έκανα ένα διάλειμμα 10 λεπτών. Σαν ρομπότ! Εμένα με βοήθησε. Για 10 λεπτά είχα την ευκαιρία να σκεφτώ ότι άλλο ήθελα, εκτός από το διάβασμα!

Αυτά τα 10 λεπτά με βοηθούσαν πολύ να ξεμπλοκάρω τον εγκέφαλό μου και μετά είχα περισσότερο κουράγιο να συνεχίσω. Μην ξεχνάτε να τρώτε καλά και υγιεινά! Το σώμα χρειάζεται «καύσιμα» για να συνεχίσει! Το ίδιο απαραίτητος είναι και ο καλός ύπνος. Όσο και αν δεν μπορούσα να κοιμηθώ, τελικά το δούλεψα στο μυαλό μου. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αν δεν πάει κάτι καλά σε ένα μάθημα.

Στην επιβίωση αυτών των ατελείωτων ημερών βοήθησε και το γεγονός ότι διάβαζα στο δωμάτιο μου, στον αγαπημένο μου χώρο μέσα στο σπίτι. Το δωμάτιο μου ήταν το… καταφύγιό μου, ήταν ο χώρος που ένιωθα χαρούμενη και άνετη.

Α, επίσης δεν σταμάτησα τις δραστηριότητες που είχα πριν, τις συνέχισα απλώς σε πιο χαλαρό ρυθμό! Επομένως και τους φίλους σας μπορείτε να δείτε και ένα μπασκετάκι να παίξετε! Με σωστό προγραμματισμό λειτουργούν όλα άψογα!

Σημαντικό είναι να διατηρήσετε την αισιοδοξία σας και την καλή σας διάθεση. Βρείτε τον τρόπο να κάνετε όλη αυτή τη διαδικασία να λειτουργήσει με θετικό τρόπο για εσάς, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα!

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι ήμουν ένα πάρα πολύ αγχωτικό παιδί και θα ήθελα (μακάρι να μπορούσα) να πω στην 17χρονη Άννα ότι τελικά όλα όσα έγιναν την περίοδο των Πανελλήνιων Εξετάσεων της βγήκαν σε καλό. Ήταν το εισιτήριο για να ζήσει μοναδικές στιγμές!

Όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο και όλοι επιβιώσαμε. Να το θυμάστε.

Καλή επιτυχία!


Δείτε εδώ όλα τα άρθρα της Άννας Μορφούλη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments