Ειδήσεις

ESM: Δεν έδωσε το πράσινο φως για τη δόση του 1 δισ. ευρώ

ESM: Δεν έδωσε το πράσινο φως για τη δόση του 1 δισ. ευρώ
Κόκκινη κάρτα από τον ESM προς την κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μπορεί η κυβέρνηση έστω και χωρίς success story, να πανηγυρίζει για την έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αλλά η αλήθεια δεν είναι έτσι. Και αυτό φάνηκε με τον πλέον σαφή τρόπο και σήμερα, που ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας πάγωσε μέχρι νεωτέρας την εκταμίεηση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM, ο μηχανισμός αποφάσισε να μην δοθεί τελικά η δόση στην Ελλάδα μιας και θεωρείται ελλιπής ο ελληνικός φάκελος όσον αφορά στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Η κυβέρνηση είχε λάβει 500 εκατομμύρια ευρώ από την υποδόση των 5,7 δισ. ευρώ του ESM τον Μάρτιο με σκοπό την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να διαθέσει άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ αποό τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι ώστε συνολικά οι ιδιώτες να έχουν εξοφληθεί με το ποσό του 1δισ. ευρώ.

Εκπρόσωπος του ESM ανέφερε ότι έχει υπάρξει πρόοδος τόσο στις ληξιπρόθεσμες όσο και στους πλειστηριασμούς, αλλά απομένει η επιβεβαίωση από την πλευρά των ελληνικών Αρχών ότι κάποιες πληρωμές ληξιπρόθεσμων έχουν εκτελεστεί πλήρως. Α

Πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM μόλις λάβει την επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές θα συνεδριάσει εκ νέου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πάντως, η προθεσμία για την καταβολή της δόσης λήγει στις 15 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments