Αυτοκίνητο

Michelin: Φτιάχνει ελαστικό για να σπάσει το φράγμα των 300 mph

Michelin: Φτιάχνει ελαστικό για να σπάσει το φράγμα των 300 mph
Το φράγμα των 300 mph ισούται με 482,8 km/h.

Ίσως να είναι θέμα χρόνου ένα hypercar να μπορέσει να σπάσει το φράγμα των 300 mph.

Μέχρι στιγμής, το απόλυτο ρεκόρ τελικής ταχύτητας φαίνεται να το κατέχει το Koenigsegg Agera RS, το οποίο έφτασε τα 277 mph πέρυσι στη Νεβάδα. Υπάρχουν όμως αρκετές εταιρείες που πιστεύουν ότι ένα νέο ρεκόρ είναι κοντά. Και ποια θα το σπάσει; Μα φυσικά η Bugatti.

Ποιο ελαστικό όμως μπορεί να αντέξει σε τέτοιες ιλιγγιώδεις ταχύτητες;

Την απάντηση δίνει μέσω δήλωσής του στο Bloomberg ο διευθυντής προϊόντων της Michelin, Eric Schmedding, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία «χτυπά στην πόρτα των 300 mph». Η Michelin «υπέγραψε» τα ελαστικά με τα οποία πέτυχαν τα ρεκόρ τους Koenigsegg και Bugatti και θέλει να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Για την ανάγκη επίτευξης μιας ακόμη καλύτερης επίδοσης τα ελαστικά πρέπει να αντέξουν όχι σε μια αλλά σε περισσότερες προσπάθειες, αφού ένα επίσημο ρεκόρ πιστοποιείται με βάση τον μέσο όρο αρκετών διαδρομών. Εντούτοις και με βάση δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Bugatti, η εταιρεία δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να «χτυπήσει» το απόλυτο ρεκόρ, το οποίο πολλοί θεωρούν απαραίτητο για να εδραιώσουν την εικόνα της Chiron σαν του απόλυτου hypercar. Δεν είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, είπε. Η Bugatti είναι πολλά περισσότερα από μια απόλυτη επίδοση ταχύτητας, κατέληξε.

Τέλος, από την μεριά της, η Koenigsegg, ήδη προετοιμάζει το διάδοχο του Agera RS, χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, όμως είναι βέβαιο ότι θα κυνηγήσει το απόλυτο ρεκόρ και ίσως γι’ αυτό η Michelin να ετοιμάζεται για το κατάλληλο ελαστικό, την ώρα που δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις φιλοδοξίες της Hennessey με το Venom F5 που και αυτή έχει δηλώσει ότι μπορεί να σπάσει το φράγμα των… 300 mph.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Nissan: Στρατηγικό πλάνο για τη βιωσιμότητα της εταιρείας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments