Άποψη

Τα σχολεία τέλος, προσοχή στα παιδιά!

Τα σχολεία τέλος, προσοχή στα παιδιά!
Οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί: Περισσότερα από 8,000 παιδιά ηλικίας 0-14 ετών έχουν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία 10 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μισά από τα παιδιά που σκοτώθηκαν ήταν μέσα σε οχήματα, το 1/3 περπατούσαν και το 13% ποδηλατούσαν, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (EuropeanTransportSafetyCouncil – ETSC).

Ένας κάθε 13 παιδικούς θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποτέλεσμα τροχαίου δυστυχήματος.

Τα παιδιά θέλουν την προσοχή μας. Όχι μόνο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αλλά και τώρα το καλοκαίρι, που οι κίνδυνοι – λόγω των αυξημένων μετακινήσεων προς το παραλίες, τις διακοπές κ.α – παραμονεύουν κάθε στιγμή.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι μη κατάλληλα ή λάθος τοποθετημένα παιδικά καθίσματα συνεχίζουν να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σωστά τοποθετημένα και χρησιμοποιούμενα συστήματα συγκράτησης παιδιών μειώνουν την πιθανότητα θανάτου έως 80%.

Την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα έχει σημειωθεί μια σημαντική μείωση θανάτων παιδιών στο δρόμο με ετήσια μείωση της τάξης του 15%.

Ωστόσο αυτό δεν μας εφησυχάζει καθώς κανένας θάνατος παιδιών δεν είναι αποδεκτός.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Νίκου Λιβανού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments