Ελλάδα

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά
Συνεχίζονται οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ.

Συνεχίζονται σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων για τα ΑΕΙ.

Οι μαθητές εξετάζονται σε Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών) και Μαθηματικά (για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πανελλήνιες: Δείτε τα θέματα

Για τα θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ

Για τα θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ

Για τα θέματα των Μαθηματικών των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Μαθηματικών των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 ανέρχονται στις 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.

Πανελλήνιες: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Φροντίζουμε να έχουμε απαραιτήτως μαζί μας τα εξής: Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι), τρία στιλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα, γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται.

Επίσης, ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό και ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα.

Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση. Ερωτήσεις που μας φαίνονται γνωστές και εύκολες χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν μας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να «καθαρίσει» το μυαλό μας και να το κατανοήσουμε.

Δεν αποκαρδιωνόμαστε από τυχόν δύσκολα θέματα και, κυρίως, δεν τα παρατάμε. Τα θέματα όσο δύσκολα φαίνονται σε εμάς άλλο τόσο δύσκολα θα φαίνονται και στους άλλους μαθητές.

Χρησιμοποιούμε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (δηλαδή, τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου).

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιμείνουμε για πολλή ώρα σε κάποιο θέμα που μας δυσκολεύει ιδιαίτερα, ούτε φυσικά να απογοητευόμαστε. Πρέπει να προχωρήσουμε, να αντιμετωπίσουμε τα υπόλοιπα ζητήματα και μετά να επιστρέψουμε στο ερώτημα που δεν λύσαμε και να αφοσιωθούμε σε αυτό. Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε, ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι, δεν αφήνουμε κανένα ερώτημα χωρίς απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2018: Συνέχεια με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments