Άποψη

Mission E: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της Porsche

Mission E: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της Porsche
Λίγο τα σκάνδαλα με τους ρύπους, λίγο η πίστη στα γκάζια - αν και έχει υβριδικά στην γκάμα της - την έβγαλαν εκτός από τον ηλεκτρικό της προγραμματισμό, που πλέον γίνεται πραγματικότητα με το νέο Taycan.

Το μέλλον έρχεται ένα ακόμα βήμα πιο κοντά: Η μαζική παραγωγή της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής Porsche πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Στο μεταξύ, το αυτοκίνητο απέκτησε πλέον το επίσημο όνομά του: Το πρωτότυπο “Mission E”,.

Το όνομα χρησιμοποιείται σήμερα για να περιγράψει το πλήρες project ηλεκτροκίνησης που έχει ολοκληρώσει η Porsche, θα ονομαστεί Taycan.

Το όνομα αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “ζωηρό νέο άλογο”, παραπέμποντας στην εικόνα που υπάρχει από το 1952 στο κέντρο του θυρεού της Porsche, δηλαδή στο άτι που καλπάζει.

Το ασιατικής προέλευσης όνομα σηματοδοτεί επίσης το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού sport αυτοκινήτου με την ψυχή μιας Porsche.

H Porsche ανακοίνωσε το όνομα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της στο πλαίσιο των εορτασμών για τα “70 χρόνια sport αυτοκινήτων”.

Δύο μόνιμα συγχρονισμένοι κινητήρες (PSM), με απόδοση συστήματος που ξεπερνά τους 600 ίππους, επιταχύνουν το ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα σε αρκετά λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και στα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα.

Οι επιδόσεις αυτές έρχονται να πλαισιώσουν το επίπεδο συνεχούς ισχύος, το οποίο δεν έχει προηγούμενο σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο: το μοντέλο αυτό μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές γρήγορες επιταχύνσεις χωρίς απώλεια επιδόσεων, ενώ η μέγιστη αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Νίκου Λιβανού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments