Πολιτική

Σκοπιανό: Η απάντηση των κύκλων της Προεδρίας στον Σαμαρά

Σκοπιανό: Η απάντηση των κύκλων της Προεδρίας στον Σαμαρά
Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε για την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Σκοπιανό δόθηκε από κύκλους της Προεδρίας.

Το Σκοπιανό έχει προκαλέσει πρωτοφανή πολιτική θύελλα μεταξύ των κομμάτων, αλλά στο στόχαστρο μπαίνει και για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο ασκείται έντονη κριτική για τους χερισμούς του – προς το παρόν μεταξύ των διαδρόμων- στο θέμα της συμφωνίας.

Ο πρώτος που έσπασε τη σιωπή του ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του κ. Παυλόπουλου τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσε ανιστόρητο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς τόνισε: “Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου”.

Στην πρωτοφανή αυτή επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησαν κύκλοι της Προεδρίας πυροδοτώντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

«Όποιος δεν έχει κοντή μνήμη ξέρει ποιος έβαλε «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα», σχολίασαν συγκεκριμένα κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όσα είχε πει για τη συμφωνία ο Αντώνης Σαμαράς

Δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία. Είναι ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός. Οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του Ελληνικού λαού.

Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»… Ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».

Τώρα δεν έδωσαν μόνο το όνομα. Έδωσαν και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια!

Φαλκιδεύοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς. Δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον.

Και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής. Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του Ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους!

Νωρίτερα η απάντηση του Μαξίμου στον Αντώνη Σαμαρά

«Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ. Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου. Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκοπιανό: Εμφύλιος στην ΠΓΔΜ – Ο Ιβανόφ πέταξε από το γραφείο του τον Ζάεφ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments