Αυτοδιοίκηση

Έκθεση ζωγραφικής Ενηλίκων στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Έκθεση ζωγραφικής Ενηλίκων στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη
Μια πρωτοβουλία με ελεύθερη είσοδο από το Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Με την ετήσια έκθεση των σπουδαστών ολοκληρώνεται για μια ακόμα χρονιά ο κύκλος μαθημάτων του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου 2018 στο Εμπορικό Κέντρο Village Shopping & More (Θηβών 228 και Παρνασσού, Αγ.Ι.Ρέντης) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ζωγραφικά έργα και σχέδια όλων των σπουδαστών ανεξαρτήτως επιπέδου σε κλασικά θέματα και απλές συνθέσεις. Η θεματολογία της φετινής έκθεσης αφορά στη ζωγραφική μεταφορά τρισδιάστατων αντικειμένων πάνω σε ζωγραφικό καμβά με εστίαση σε λεπτομέρειες και την παρουσίασή τους σε υπερβολική μεγέθυνση.

Το τελικό αποτέλεσμα των έργων των σπουδαστών καθώς και οι επιλογές τους για τις υπερμεγέθεις απεικονίσεις αναμένεται να προκαλέσουν το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο

Στο Εργαστήριο Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Οι καθηγητές του είναι απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών και η διδακτική προσέγγισή τους αφορά στην εκμάθηση όλων των τεχνικών ζωγραφικής, με παρατηρήσεις και επεξηγήσεις πάνω στα ίδια έργα των σπουδαστών, ενώ το διαμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών της Διεύθυνσης Πολιτισμού στοχεύει στην ανάπτυξη της προσωπικής πλαστικής εικαστικής αναζήτησης του εκάστοτε σπουδαστή.

Οι μαθητές του εργαστηρίου διδάσκονται:

βασικό σχέδιο, σύνθεση, χρώμα, ρυθμό, κίνηση, κλίμακα, κά στοιχεία που υπάρχουν σε όλες τις μορφές έκφρασης.

Χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά όπως μολύβι, κάρβουνο, λάδια, ακρυλικά, τέμπερες, ακουαρέλες, λαδοπαστέλ κά, με αναφορά στις αρμονίες και τις αντιθέσεις, τις ποιότητες των τόνων, τη χρήση βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων και την υφή των υλικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments