Διεθνή

Τουρκία: Νέες προκλήσεις από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Αιγαίο

Τουρκία: Νέες προκλήσεις από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Αιγαίο
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε την Ελλάδα και για την περίπτωση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Για άλλη μία φορά εμφανίστηκε προκλητικός ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος στην πάγια τακτική του έδειξε να έχει τη δική του εκδοχή για το τί ακριβώς συμβαίνει στο Αιγαίο.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Τουρκίας και εν όψει των εκλογών στη γείτονα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποσαφήνισε πως “ούτε πουλί δεν πετάει στο Αιγαίο, χωρίς την άδεια από την Τουρκία”.

Όταν ρωτήθηκε για τη θεωρία των Τούρκων πως 18 νησιά έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα, τότε σημείωσε με νόημα πως μετά την κρίση των Ιμίων – τα οποία αποκάλεσε Kardak – δεν έχει αλλάξει το νομικό καθεστώς και δεν θα το επιτρέψουν κιόλας. Επισήμανε επίσης πως για κάποια έρευνα δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας και πως δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου.

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στις έρευνες που διεξάγονται στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως δεν θα γίνει καμία υποχώρηση δεκτή στο Αιγαίο και την Κύπρο. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσουν έρευνες μιας και διαθέτουν πια και δικό τους πλοίο γεωτρήσεων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν να χαθούν τα δικαιώματα της τουρκικής δημοκρατίας και των Τουρκοκυπρίων.

Ολομέτωπη επίθεση και για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Σε άλλη συνέντευξη ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, αναφέρθηκε στο θέμα της απελευθέρωσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, λέγοντας πως η Ελλάδα είχε υποσχεθεί να τους παραδώσει στην Τουρκία, αλλά αυτό δεν έγινε. Μάλιστα, θεωρούν πως άσκησαν πιέσεις οι δυτικές δυνάμεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν. Αλλά η Δύση άσκησε μεγάλη πίεση στην ελληνική δικαιοσύνη”.

Μάλιστα, ο κ. Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε να απειλήσει την Ελλάδα κατά την προσφιλή τακτική των γειτόνων, λέγοντας πως εάν η Ελλάδα δεν τους δώσει αύριο και η δική τους στάση σε τέτοια θέματα θα είναι πολύ διαφορετική, εννοώντας φυσικά την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments