Οικονομία

ESM: Ενέκρινε την εκταμίευση της υπό – δόσης του 1 δισ. ευρώ

ESM: Ενέκρινε την εκταμίευση της υπό – δόσης του 1 δισ. ευρώ
"Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγράψει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά στην εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων οφειλών", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

Την έγκριση της εκταμίευσης 1 δισ. προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, ανακοίνωσε ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανσιμός Σταθερότητας).

Πρόκειται για την υποδόση της τρίτης αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018.

Η χορήγηση της δόσης έγινε μετά από θετική αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών θεσμών για την πορεία εξόφλησης των ληξιπροθέσμων χρεών του Δημοσίου και τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγράψει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά στην εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων οφειλών της προς τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Εάν η Ελλάδα παραμείνει αποφασισμένη στη διατήρηση της μεταρρυθμιστικής δυναμικής και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την εν εξελίξει τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM και η Ελλάδα μπορεί να κάνει επιτυχή έξοδο τον Αύγουστο, όπως είναι σχεδιασμένο», πρόσθεσε.

Μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η οικονομική βοήθεια του ΕSM προς την Ελλάδα στη βάση του τρίτου προγράμματος διάσωσης θα φθάσει τα 46,9 δισ. ευρώ, από τα 86 δισ. ευρώ του συνολικού δανείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments