Αυτοκίνητο

Το Skoda Sunroq Concept προέκυψε από την μελέτη των φοιτητών

Το Skoda Sunroq Concept προέκυψε από την μελέτη των φοιτητών
Η τελευταία σημαντική μελέτη που ολοκλήρωσε ομάδα φοιτητών στη Τσεχία, είναι το πρωτότυπο Skoda Sunroq Concept.

Στη Τσεχία και σε πολλές άλλες χώρες, οι φοιτητές των πανεπιστήμιων και των τεχνικών σχολών ακολουθούν προγράμματα αναζήτησης νέων ιδεών και υλοποίησης δημιουργικών προτάσεων.

Ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε χώρας και την μορφή της βιομηχανίας, οι φοιτητές συμμετέχουν σε ομάδες που επεξεργάζονται προτάσεις και προγράμματα ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Skoda, υποστηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες και δίνει όλα τα εφόδια στους φοιτητές για να δημιουργήσουν τις δίκες τους μελέτες σχετικά με το αυτοκίνητο.

Η τελευταία σημαντική μελέτη που ολοκλήρωσε ομάδα φοιτητών στη Τσεχία, είναι το πρωτότυπο Skoda Sunroq Concept. Πρόκειται για ένα ανοιχτό αυτοκίνητο το οποίο βασίζεται στο SUV Karoq. Η ιδέα των φοιτητών ήταν να αποκτήσει η μάρκα ένα αυτοκίνητο χωρίς σταθερή οροφή, το οποίο θα καλύψει το κενό στη γκάμα της φίρμας και θα προσδώσει νέα ώθηση στη κατηγορία των κάμπριο.

Η ομάδα των 23 φοιτητών, με την βοήθεια των μηχανικών και σχεδιαστών της Skoda, ολοκλήρωσαν την μελέτη τους και την παρουσίασαν στην εταιρεία.

Οι βασικές διαστάσεις(μήκος, πλάτος και μεταξόνιο) είναι ίδιες με εκείνες που έχουν καθορισθεί αρχικά από την φίρμα για το νέο μοντέλο Karoq. Από το επιτυχημένο SUV δανείστηκαν και τον ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 TSI. Μετά την κατάργηση της σταθερής οροφής, οι νέοι σχεδιαστές αναζήτησαν τις καλύτερες επιλογές για τον ανασχεδιασμό των θυρών και των πυλώνων Α και Β. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μεταμορφώθηκε εντελώς, για να δημιουργηθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει την ανοιγμένη οροφή και την πέμπτη πόρτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments