Πολιτική

Μητσοτάκης στην Βουλή: Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης (vid)

Μητσοτάκης στην Βουλή: Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης (vid)
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Αλ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, για το Σκοπιανό.

Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στην χώρα με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο και την συμφωνία για το Σκοπιανό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή και πρόσθεσε: «Για αυτό είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε».

«Βγάζετε ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες», είπε αναφερόμενος σε αυτούς που δεν θα ψηφίσουν την πρόταση του κόμματός του.

«Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα, θα έρθει προς κύρωση πολλούς μήνες αργότερα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επέλθει τροποποίηση», είπε αναφερόμενος στους κινδύνους που ενέχει η συμφωνία τονίζοντας ως οι Έλληνες «πρέπει να αντιληφθούν το πρωτοφανές κείμενο».

Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης», είπε στη συνέχεια και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Τσίπρας ήθελε να φαίνεται ότι είναι ο μόνος που θέλει λύση, ενώ οι άλλοι τον εμποδίζουν», είπε για τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως «έπαιξε μικροπολιτικό παιχνίδι. Έκανε καριέρα στην αντιπολίτευση υβρίζοντας».

«Στόχος του να δημιουργήσει πρόβλημα στους πολιτικούς του αντιπάλους», υπογράμμισε.

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως επιχειρεί να μετατρέψει «ένα εθνικό θέμα σε εργαλείο για την πολιτική σας επιβίωση. Δεν επιδίωξε καμία συνομιλία με την αντιπολίτευση».

Έχουμε το καθήκον να αποκρούσουμε τη συμφωνία του κ. Τσίπρα

«Έχουμε το καθήκον να αποκρούσουμε τη συμφωνία του κ. Τσίπρα, η μυστική διπλωματία και η στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων, έχουν προκαλέσει ξανά μία τυφλή αγανάκτηση. Οι χειρισμοί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσφέρουν έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε ψευδεπίγραφο εθνικισμό». Πατριώτης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι αυτός που κρατάει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία. Πατριώτης, δεν είναι αυτός που αντί να εκμεταλλευτεί μία ευνοϊκή συγκυρία πάει να τη χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει πρόβλημα στην Αντιπολίτευση και να διχάσει του Έλληνες.

«Ήταν σαφές ότι ο Τσίπρας έψαχνε λύση με κάθε τρόπο, χωρίς κόκκινες γραμμές. Εμείς τις βάλαμε. Η ΝΔ έθεσε πρώτη τα ζητήματα του erga omnes και του αλυτρωτισμού. Ψαχνόσασταν για μία γρήγορη λύση, οποιαδήποτε λύση», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας «σπεύδει πρώτος να κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις. Η χρονική σύμπτωση της ψήφισης ενός τέταρτου μνημονίου με την υπογραφή μίας συμφωνίας εξπρές εγείρει πολλά ερωτηματικά».

«Η συμωνία είναι μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Δεν θα επιτρέψω να διχαστούν οι Έλληνες για να μην διχαστούν οι Σκοπιανοί. Δεν θα επιτρέψω να διχαστούν και οι Έλληνες, όμως».

«Οι εκλογές είναι θέμα μηνών και θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει: του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολίτευσης» κατέληξε και κάλεσε όσους αντιλαμβάνονται το βάρος της ευθύνης να υπερψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments