Πολιτική

Μπαρμπαρούσης: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τη σύλληψη του – Νέα δικογραφία σε βάρος του

Μπαρμπαρούσης: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τη σύλληψη του – Νέα δικογραφία σε βάρος του
Εξακολουθεί να κρύβεται ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για τον οποίο η αστυνομία έχει στήσει ανθρωποκυνηγητό. Διέφυγε με το βουλευτικό αυτοκίνητό του.

Τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και για τη συμπεριφορά που επέδειξε χτες το απόγευμα, όταν με επικίνδυνο τρόπο και κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, ξέφυγε από τα μπλόκα της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ είναι καταζητούμενος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, έχει ζητήσει το Αρχηγείο του Σώματος.

Με εντολή του ίδιου του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο.

Εκεί ο Μπαρμπαρούσης ξέφυγε με σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, προκειμένου να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Αρχηγείου, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, ο Μπαρμαρούσης, ο οποίος ήταν μόνος του και οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo, δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας.

Τρέχοντας με ταχύτητα τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων με βροχή, προσπέρασε περιπολικό και διέφυγε από αυτά που τον καταδίωκαν.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο βουλευτής της ΧΑ ήταν το βουλευτικό.

Μέχρι το πρωί ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κυρίως στην περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά ο Μπαρμπαρούσης δεν είχε εντοπιστεί.

Με το βουλευτικό αυτοκίνητο ξέφυγε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα μπλόκα της αστυνομίας

Με το βουλευτικό αυτοκίνητο εκινήτο ο Κ. Μπαρμπαρούσης όταν παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήματα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν το βράδυ της Παρασκευής, στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Κ. Μπαρμπαρούσης δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα αστυνομικών της τροχαίας να σταματήσει στα διόδια Μεσολογγίου και στη συνέχεια, με ελάχιστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα κατάφερε οδηγώντας επικίνδυνα με βροχή, να ξεφύγει με το βουλευτικό volvo από τα περιπολικά της αστυνομίας που τον καταδίωκαν.

Το παραλήρημα Μπαρμπαρούση στη Βουλή και οι αντιδράσεις

Ο Μπαρμπαρούσης κάλεσε ευθέως την ηγεσία του στρατού σε πραξικόπημα. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, ο Μπαρμπαρούσης είπε: «Και επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους, αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον, καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!».

Ο ίδιος, πάντως, όταν αργότερα προχώρησε σε «δήλωση μετανοίας», χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δήλωση ως «αυθόρμητη» και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι είναι πιστός στη συνταγματική νομιμότητα.

Δήλωσε ειδικότερα: « Επ’ ουδενί είχαν σκοπό οι δηλώσεις μου να αμφισβητήσουν την Συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας», ενώ πρόσθεσε: «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου ότι με μια ατυχή μου δήλωση έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το πολίτευμα».

Μετά την τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση τα πράγματα εξελίχθηκαν με ταχύτητα: Ο πρόεδρος της Βουλής, που αν και δεν προήδρευε, βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας και αντέδρασε άμεσα.

Ο κ.Βούτσης πρότεινε και η Ολομέλεια αποδέχθηκε τον αποκλεισμό των ομιλητών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, ενώ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, έσπευσε να μιλήσει για τέλεση αδικημάτων από την πλευρά του Μπαρμπαρούση, που έως εκείνη την ώρα ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διέταξε προκαρκτική εξέταση και λίγες ώρες αργότερα, τόσο ο υπουργός Άμυνας, όσο και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης, περνούσαν την πόρτα του εισαγγελέα και κατέθεταν για τα όσα είχαν συμβεί στη Βουλή.

Την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα, είχαν φουντώσει οι φήμες που ήθελαν τον Μπαρμπαρούση να έχει συλληφθεί, πράγμα που δεν είχε συμβεί, αφού δεν είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του και δεν υπήρχε δικογραφία από αστυνομική υπηρεσία που να δικαιολογεί τη σύλληψη εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ο δρόμος για τη σύλληψη πάντως, άνοιξε με την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Μπαρμπαρούση, το απόγευμα της Παρασκευής, και ενώ είχε ήδη διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή.

Η σύλληψη πάντως δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη αφού η δικογραφία έχει σταλεί στον ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα εκδώσει ένταλμα, ζητώντας να εντοπισθεί και συλληφθεί εντός του αυτοφώρου ή αν θα τον καλέσει για ανομωτί κατάθεση -αφού είναι ήδη κατηγορούμενος για να πάρει η υπόθεση το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

Την ώρα που ο Μπαρμπαρούσης καλούσε τη στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε πραξικόπημα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών, πλην των -πρώην- συναδέλφων του της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έσπευσαν να τον υποστηρίξουν με χειροκροτήματα.

Λίγο αργότερα, στη λιτή του επιστολή προς το προεδρείο της Βουλής με την οποία γνωστοποιούσε την αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριζε ότι η απόφαση αποπομπής ήταν ομόφωνη, ενώ χαρακτήριζε την τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση ως «εκτός γραμμής» της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαρμπαρούσης: Δικογραφία σε βάρος του και για την άγρια καταδίωξη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments