Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Καμίνης: Να μην χαθεί η ευκαιρία και η Ελλάδα γίνει μέρος του προβλήματος

Γιώργος Καμίνης: Να μην χαθεί η ευκαιρία και η Ελλάδα γίνει μέρος του προβλήματος
Ο Γιώργος Καμίνης συνιστά ψυχραιμία και διάθεση σύνθεσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συμφωνία σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, την επομένη της απόρριψης από τη Βουλή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ότι το θετικό της είναι ότι και τα δυο μέρη μετακινήθηκαν κι αναζήτησαν συνθετική λύση, ενώ αναφέρει ότι ποτέ ελληνική πλευρά δεν έθεσε θέμα γλώσσας, τονίζει δε πως «αν η ευκαιρία χαθεί, η Ελλάδα θα είναι μέρος του προβλήματος, όχι παράγων σταθερότητας στη περιοχή».

Ο κ. Καμίνης κατηγορεί τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή προσπαθεί να κυριαρχήσει κομματικά, ότι βλέπει τον κόσμο με «εμείς κι εσείς» και δεν έχει ούτε την κουλτούρα, ούτε τη διάθεση της σύνθεσης, όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί ενισχύει τον διχασμό απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο νόμισμα.

Επίσης επικρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να την κάνει για το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η κυβέρνηση και καταδικάζει τη χώρα σε φτωχοποίηση, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι προσχώρησε στη θέση των ΑΝΕΛ.

Για τις διαφωνίες στο Κίνημα Αλλαγής, ο Γιώργος Καμίνης συνιστά ψυχραιμία και διάθεση σύνθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε η Φώφη είπε ένα άκριτο «όχι», ούτε, εγώ τουλάχιστον, ένα «ναι σε όλα». Σύνθεση χρειάζεται, με κύρια ευθύνη της επικεφαλής. Η κυρία Γεννηματά επέμεινε στη Βουλή σε ένα σημείο: ζήτησε από τον πρωθυπουργό βελτιώσεις. Πόντιοι Πιλάτοι δεν θα γίνουμε».

Ο κ. Καμίνης στηρίζει την θέση να διεκδικήσει το Κίνημα Αλλαγής και να πάρει τρίτη εντολή στις διερευνητικές επαφές μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, εξηγώντας ότι θα είναι έτοιμο για μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση για να έρθουν οι πολιτικές δυνάμεις ενώπιον των ευθυνών τους με συγκεκριμένο πρόγραμμα σε πέντε – έξι βασικούς άξονες κυβερνητικής πολιτικής για την πραγματική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμίνης: Δεν εγκρίθηκε η επίσκεψη του στα Σκόπια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments