Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Στη συμφωνία μας καθρεφτίζονται οι ψυχές και των δύο λαών

Αλέξης Τσίπρας: Στη συμφωνία μας καθρεφτίζονται οι ψυχές και των δύο λαών
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η συμφωνία Ελλάδας - πΓΔΜ αποτελεί ένα ιστορικό βήμα που θα έχει μόνο νικητές.

Τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας Αθήνας- Σκοπίων, για το ονοματολογικό, στις Πρέσπες και συγκεκριμένα στους Ψαράδες. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία ιστορική συμφωνία που θα έχει μόνο νικητές.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

«Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ φίλε και γείτονα Ζόραν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της τελετής της υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικο της ΠΓΔΜ. Βρισκόμαστε στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που το έχουν διαβεί νικητές και ηττημένοι, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Βρισκόμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με το βάρος της δικής μας ιστορίας» πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε και οι δυο εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον , δεν ανταμώνουμε για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος» πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε εδώ για να βαδίσουμε μαζί σε μια νέα πορεία ασφάλειας»

«Βρισκόμαστε εδώ για να βαδίσουμε μαζί σε μια νέα πορεία ασφάλειας, η σημερινή μας υπογραφή βάζει τα θεμέλια για αυτή την πορεία» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν συναντηθήκαμε πριν από 6 μήνες στο Νταβός, Ζόραν πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών και τον ΟΗΕ στους οποίους οφείλεται η σημερινή παρουσία των δύο πρωθυπουργών στις Πρέσπες.

Καταλήξαμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, σημείωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως η συμφωνία αυτή επιτρέπει στους δύο πρωθυπουργούς να απευθυνθούν στους λαούς τους και να την στηρίξουν, και χαρακτήρισε πατριωτική τη συμφωνία.

Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερη μέρα για να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία από τη μέρα των γενεθλίων του Μ.Νίμιτς που επί 24 χρόνια παλεύει για αυτό το θέμα.

Κλείνοντας θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι είναι λάτρης της βαλκανικής μουσικής. Στη βαλκανική παράδοση εξέχουσα θέση έχουν τα μοιρολόγια.

Εξέχουσα θέση κατέχουν και τα τραγούδια της χαράς που υμνούν τη γέννηση και την ομορφιά της φύσης και των ανθρώπων. Ένα τέτοιο τραγούδι ξεκινάμε να γράφουμε σήμερα εδώ, μαζί στις Πρέσπες. Στόχος μας είναι το τραγούδι της χαράς να τραγουδιέται για πολλές γενιές ακόμη, στη γλώσσα μας και στη γλώσσα σας.

Οι λαοί μας χόρτασαν από μοιρολόγια. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξανά για τη γέννηση του κοινού μας μέλλοντος, να τραγουδήσουμε ξανά χαρούμενα τραγούδια στα Βαλκάνια.

Τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ

Η συμφωνία για το #Σκοπιανο υπεγράφη στις #Πρεσπες

Gepostet von pagenews.gr am Sonntag, 17. Juni 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρέσπες: LIVE η υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments