Πολιτισμός

Πέρσες: Επιστρέφουν με νέα παράσταση

Πέρσες: Επιστρέφουν με νέα παράσταση
Την 1η Ιουνίου η παράσταση "Πέρσες", έγινε sold out και για αυτό το λόγο προστίθεται μία ακόμα στις 30 Ιουνίου.

Οι «Πέρσες», η μεγάλη περσινή επιτυχία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, συνεχίζει και φέτος τον θρίαμβό της. Με τη συμμετοχή μιας δυναμικής ομάδας καταξιωμένων και νεότερων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους, ο νεότατος ‘Αρης Μπινιάρης προτείνει μια εκρηκτική σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης.

Η παράσταση της 1η Ιουλίου στο Ηρώδειο έγινε sold out και προστίθεται μία ακόμα στις 30 Ιουνίου. Η προπώληση έχει ξεκινήσει στην Πανεπιστημίου 39, στο 210 32 72000 και στα greekfestival.gr και viva.gr.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη «η παράσταση απελευθερώνει την ουσία του αισχυλικού έργου και οδηγεί τον θεατή στην κατανόηση του πανανθρώπινου χαρακτήρα του αρχαίου δράματος. Οι ηθοποιοί προσεγγίζουν τα νοήματα, τους ρυθμούς και τους ήχους του ποιητικού κειμένου, με τη μουσικότητα ως όχημα για την αναπαράσταση και τη μεταμόρφωση.

Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες, όπως και ο Χορός, ερμηνεύονται αποκαλύπτοντας τη μουσική υφή του έργου. Χρησιμοποιώντας μια τέτοια απλή σύνθεση η παράσταση εκδηλώνεται μέσα από βασικά επίπεδα -δράση, λέξη, τραγούδισμα, χορός- κατακτώντας μια απλότητα, επαρκή για να αποκαλύψει τις αδιάκοπες δονήσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος και την απήχησή του στο σημερινό κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018: Τελετή έναρξης στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments