Υγεία

Αϋπνία: 5 σνάκ που θα σε βοηθήσουν να την καταπολεμήσεις

Αϋπνία: 5 σνάκ που θα σε βοηθήσουν να την καταπολεμήσεις
Η λύση στο πρόβλημα της αϋπνίας βρίσκεται στην κουζίνα σας.

Πολλές είναι οι τροφές που βάζουν τέλος στην αϋπνία, χάρη σε θρεπτικά συστατικά τους που προωθούν τη χαλάρωση και συμβάλλουν στην απελευθέρωση ορμονών που διευκολύνουν τον ύπνο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια είναι τα κατάλληλα σνακ που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σαν “πουλάκι”:

1. Καρύδια: Αποτελούν καλή πηγή τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που δρα κατά της αϋπνίας επειδή συμβάλλει στην παραγωγή μελατονίνης, της αποκαλούμενης και «ορμόνης του ύπνου».

2. Τυρί: Το ασβέστιο που υπάρχει στο τυρί και στα γαλακτοκομικά προϊόντα γενικότερα βοηθά ώστε ο εγκέφαλος να αξιοποιήσει την τρυπτοφάνη, με σκοπό να συνθέσει τη μελατονίνη.

3. Κεράσια: Τα κεράσια και ιδιαίτερα τα κεράσια Montmorency (μια ποικιλία ξινών κερασιών που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη κοιλάδα της Γαλλίας) χαρίζουν επιπλέον λεπτά ύπνου, σύμφωνα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ. Η επίδρασή τους αυτή θεωρείται ότι οφείλεται σε δύο πολύτιμες πολυφαινόλες, τις προκυανιδίνες και τις ανθοκυανίνες.

4. Χούμους: Εκτός από πολύτιμο ασβέστιο, τα ρεβίθια από τα οποία φτιάχνεται το χούμους παρέχουν και σημαντική ποσότητα τρυπτοφάνης.

5. Μαρούλι: Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται λακτουκάριο, η οποία έχει αποδεδειγμένη χαλαρωτική επίδραση στον εγκέφαλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments