Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε η ανάδειξη της διαδρομής προς τη λίμνη Κιθάρα στο Κτήμα Τατοΐου

Εγκρίθηκε η ανάδειξη της διαδρομής προς τη λίμνη Κιθάρα στο Κτήμα Τατοΐου
Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αποκατάσταση των φθορών που έχουν δημιουργηθεί στο κατάστρωμα και τις γέφυρες της διαδρομής.

Την αποκατάσταση και ανάδειξη της διαδρομής προς τη λίμνη Κιθάρα στο πρώην βασιλικό Κτήμα Τατοΐου, ένα έργο προϋπολογισμού 380.000 που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

«Σκοπός του έργου», επισήμανε στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου είναι η ασφάλεια των περιπατητών της διαδρομής και η τουριστική ανάπτυξη του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι, με σεβασμό στην περιβαλλοντική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής».

Τις εργασίες θα εκτελέσει η  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αν. Αττικής στη διαδρομή προς τη λίμνη Κιθάρα, μήκους 2 χιλιόμετρων με μέσο πλάτος δρόμου 6 μέτρα.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αποκατάσταση των φθορών που έχουν δημιουργηθεί στο κατάστρωμα και τις γέφυρες της διαδρομής από την πάροδο του χρόνου και αφενός ενέχουν κίνδυνο για τους περιπατητές και αφετέρου να αναδειχθεί η πολιτιστική ταυτότητα της διαδρομής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments