Lifestyle

Όπρα Γουίνφρεϊ : Έκθεση για τη γυναίκα “φαινόμενο”

Όπρα Γουίνφρεϊ : Έκθεση για τη γυναίκα “φαινόμενο”
Μία μοναδική έκθεση με 240 εκθέματα για την Όπρα Γουίνφρεϊ.

H ζωή και η καριέρα της ηθοποιού, παρουσιάστριας και ακτιβίστριας Όπρα Γουίνφρεϊ στο επίκεντρο έκθεσης στο Εθνικό Μουσείο Αφρικανικής Αμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού του Ινστιτούτου Smithsonian, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Το Μουσείο τιμά τη δημοφιλή παρουσιάστρια τηλεοπτικών talk show, ηθοποιό και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφρο-Αμερικανών και τα δικαιώματα των παιδιών, Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια, η οποία έγινε η πρώτη Αφρο-Αμερικανίδα γυναίκα δισεκατομμυριούχος, είναι το θέμα έκθεσης που εγκαινιάστηκε στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως το επόμενο έτος.

Η έκθεση υπογραμμίζει τα επιτεύγματα στην καριέρα της Γουίνφρεϊ και τη συνεισφορά της στον αμερικανικό πολιτισμό, καθώς και το έργο της ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των Αφρο-Αμερικανών.

Περισσότερα από 240 εκθέματα, αντικείμενα από τηλεοπτικά πλατό, όπως ένα χρυσό μικρόφωνο και ένα κοστούμι από το μιούζικαλ «The Color Purple» του οποίου ήταν παραγωγός το 2005, φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και διαδραστικές συνεντεύξεις με την παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Watching Oprah: The Oprah Winfrey Show and American Culture» (Παρακολουθώντας την Όπρα: Το Όπρα Γουίνφρεϊ σόου και η αμερικανική κουλτούρα).

«Προσφέρουμε ένα πλαίσιο για να γίνει κατανοητό όχι μόνο ποια είναι, αλλά πώς έγινε παγκόσμια προσωπικότητα και πώς συνδέεται με ευρύτερες ιστορίες και θέματα» δήλωσε η Κάθλιν Κέντρικ, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση μαζί με τη Ρία Λ. Κομπς από την Washington Post.

Στόχος των διοργανωτών της έκθεσης είναι θίξουν θέματα σχετικά με τη φυλή, το φύλο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις ευκαιρίες στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντόναλντ Τραμπ: Προκαλεί ανοιχτά την Όπρα (pic)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments