Πολιτική

Φυλλορροούν οι ΑΝΕΛ: Εγκαταλείπουν τον Καμμένο δεκάδες στελέχη

Φυλλορροούν οι ΑΝΕΛ: Εγκαταλείπουν τον Καμμένο δεκάδες στελέχη
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή πολιτική θέση.

Σοβαροί τριγμοί ταλανίζουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά τη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες για το Σκοπιανό, αφού οι δύο πλευρές κατέληξαν στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να δηλώνει πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία γιατί δεν δέχεται το όνομα και θεωρεί κακή τη συμφωνία, αλλά από την άλλη η “τυφλή” στήριξη που παρέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Η αρχή έγινε με τον πλέον ανεξάρτητο βουλευτή, Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως διαφωνεί και με την κυβέρνηση, αλλά και με τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου, ο οποίος διαφωνεί, αλλά στηρίζει.

Η διαφωνία του Δημήτρη Καμμένου τον οδήγησε εκτός κόμματος, αλλά συγχρόνως άνοιξε και τον χορό των αποχωρήσεων στους Ανεξάρτητους Έλληνες, που βλέπουν τις δυνάμεις τους να φυλλορροούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ

Μετά τον Δημήτρη Καμμένο ήρθε άλλο ένα χτύπημα αυτή τη φορά αρκετά σοβαρό με την αποχώρηση της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένας Παπαδοπούλου και δεξί χέρι του Πάνου Καμμένου.

Σημειώνεται ότι η κ. Παπαδοπούλου πριν από μια εβδομάδα είχε αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή για τις τρεις εκλογικές μάχες (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές) και ο ρόλος της πλέον ήταν καταλυτικός στο κόμμα.

Η ανάρτηση της κ. Παπαδοπούλου έχει ως εξής: “Σε ό,τι με αφορά περίμενα μέχρι και την ύστατη ώρα. Πλέον εξαντλείται κάθε περιθώριο μέχρι την υπογραφή σε λίγη ώρα στις Πρέσπες. Δεν αμφισβητώ τις πατριωτικές προθέσεις του Πάνου Καμμένου. Διαφωνώ με τους χειρισμούς προς υπεράσπιση της θέσης μας για το Σκοπιανό, που είναι η μόνη υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Ενημέρωσα έγκαιρα σε ανώτατο επίπεδο εσωκομματικά για τους προβληματισμούς μου. Ίσως δικαιωθούν στο μέλλον οι όποιες επιλογές. Εμένα όμως η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από την ενεργό πολιτική και να γυρίσω στο σπίτι μου. Η κατάπτυστη συμφωνία που προέκυψε και από την ανεπάρκεια και τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος δεν πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό Εξωτερικών και από κανέναν άλλον.”

Και ενώ συμβαίνουν αυτά στην Αθήνα και στην περιφέρεια τα προβλήματα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες γιγαντώνονται με αποχωρήσεις στελεχών.

Ήδη στην Κοζάνη ήρθε η αποχώρηση του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος σύμφωνα με το Kozanimedia είχε προειδοποιήσει πως αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν την πρόταση μομφής θα αποχωρήσει. Μαζί με εκείνον την πόρτα της εξόδου πέρασαν κι άλλα 11 στελέχη.

Η ανακοίνωση για την αποχωρήσή τους

“Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος”… Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. Και συνεχίζει:

«Ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων, είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός ο οποίος όμως έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων.

Η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέσω της παρούσας παραίτησης, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στην διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής.

Παραμένουμε Ανεξάρτητοι-Παραμένουμε Έλληνες.

Μάρκος Βύρλιος (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο) Παναγιώτης Πλακεντάς (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο) Γιάννης Γκουντιός (Συντονιστική Κοζάνης-Πολιτευτής) Πέτρος Γώγος (Συντονιστική Φλώρινας-Γραμματεία Οργανωτικού/Δυτ. Μακεδονία) Γιώργος Γκολιάς (Συντονιστική Κοζάνης) Απόστολος Καλαϊτζόπουλος (Συντονιστική Κοζάνης) Σπύρος Σπυρίδης (Συντονιστική Κοζάνης/Υπεύθυνος Τύπου) Καρυοφύλλης Τσαμόγλου (Συντονιστική Κοζάνης) Παύλος Τσότσος (Συντονιστική Κοζάνης) Αναστάσιος Διαμαντής (Συντονιστική Κοζάνης) Αναστασία Πράπα (Συντονιστική Κοζάνης) Βασίλειος Χαρακίδας (Συντονιστική Κοζάνης)

Νέα αποχώρηση και στην Κρήτη

Άλλη μία απώλεια για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήρθε αυτή τη φορά από την Κρήτη με την παραίτηση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας, Μανώλη Αλιφιεράκη. Με επιστολή του ο κ. Αλιφιεράκης ζητά από τον Πάνο Καμμένο να κάνει δεκτή την παραίτησή του τόσο από την θέση που του έχει ανατεθεί όσο και από την θέση του απλού μέλους του κόμματος.

Όπως επισημαίνει θέλει να διαχωρίσει την θέση του σχετικά με τους χειρισμούς των ΑΝΕΛ στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments