Άποψη

Volvo: Φανατικός οικολόγος

Volvo: Φανατικός οικολόγος
Μέχρι το 2025, τουλάχιστον το 25% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται σε κάθε καινούριο Volvo θα προέρχεται από ανακυκλωμένο υλικό. Αυτή είναι η τελευταία δέσμευση της σουηδικής φίρμας.

Eπίσης, το 2017, η εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμη πρωτοπόρο για τη βιομηχανία δέσμευση: Τον εξηλεκτρισμό όλων των νέων Volvo που θα λανσάρει από το 2019. Επιπλέον, τον περασμένο μήνα η Volvo ενίσχυσε κι άλλο την εν λόγω στρατηγική, δηλώνοντας ότι στόχος της είναι το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως έως το 2025 να αντιπροσωπεύει πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σαφώς, όλα τα παραπάνω δεν είναι εύκολα, αν δεν συμπράξουν και άλλες εταιρείες που συνεργάζονται και προμηθεύουν την φίρμα με τα απαραίτητα εξαρτήματα, ανταλλακτικά κ.α. Για αυτό το λόγο η Volvo προέτρεψε τους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας να συνεργαστούν πιο στενά με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την ανάπτυξη εξαρτημάτων νέας γενιάς που θα είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα, ιδιαίτερα όσον αφορά την περιεκτικότητα τους σε ανακυκλωμένα πλαστικά.

Και επειδή, στη θεωρία όλα γίνονται, η Volvo έδειξε εμπράκτως μια ειδική έκδοση του plug-in υβριδικού XC60 T8, που μοιάζει ίδια με το υπάρχον μοντέλο, αλλά πολλά από τα πλαστικά εξαρτήματά του έχουν αντικατασταθεί με πλαστικά που προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά.

“Η Volvo Cars δεσμεύεται να ελαχιστοποιήσει το παγκόσμιο περιβαλλοντικό της αποτύπωμα”, δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. “Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι μία από τις θεμελιώδεις αξίες της Volvo και θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους για να αποτυπώνεται αυτό στη δραστηριότητά μας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ο φιλόδοξος στόχος που έχουμε για τη χρήση των ανακυκλωμένων πλαστικών είναι έμπρακτα παραδείγματα αυτής της δέσμευσης”.

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Νίκου Λιβανού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments