Διεθνή

Κλαίνε παιδιά που τα χωρίζουν από τους γονείς τους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού (vid)

Κλαίνε παιδιά που τα χωρίζουν από τους γονείς τους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού (vid)
Kαθώς αυξάνεται η οργή για τον χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να υπερασπιστεί τη μεταναστευτική πολιτική του.

Περισσότερα από 2.000 παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς τους κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους παράτυπους μετανάστες, στα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Εκατοντάδες από αυτά φιλοξενούνται, μαζί με άλλους ανηλίκους που έφτασαν μόνοι τους στα σύνορα, σε κέντρα υποδοχής κοντά στο Μεξικό, ενώ οι γονείς τους κρατούνται σε ομοσπονδιακές φυλακές.

Βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την Ουάσινγκτον δείχνουν παιδιά μεταναστών να κρατούνται σε συρμάτινα κλουβιά, να κάθονται στο τσιμεντένιο πάτωμα. Μια ηχογράφηση των παιδιών που κλαίνε σε κέντρο κράτησης επίσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί στη μεταναστευτική της πολιτική υπερασπίστηκε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ο Λευκός Οίκος, καθώς αυξάνεται η οργή για τον χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό, μετά και τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει παιδιά να κάθονται στο τσιμεντένιο πάτωμα κελιών.

Οι Δημοκρατικοί επέκριναν την αντιμετώπιση των παιδιών, χαρακτηρίζοντάς την «βάρβαρη», ενώ και κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Η υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν, που διορίστηκε από τον Τραμπ, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αυστηρά τον νόμο.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν δημιούργησε την πολιτική χωρισμού των οικογενειών (…) Αυτό που άλλαξε είναι ότι πλέον δεν εξαιρούμε ολόκληρες ομάδες ανθρώπων που παραβιάζουν τον νόμο», εξήγησε.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Λευκός Οίκος: Αποδιοργανωμένο το γραφείο επικοινωνίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments