Ελλάδα

ΣΕΒΑ: Μείωση 10% της ζάχαρης στα αναψυκτικά έως το 2020

ΣΕΒΑ: Μείωση 10% της ζάχαρης στα αναψυκτικά έως το 2020
Με πρωτοβουλία του ΣΕΒΑ.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ) αναλαμβάνει εθελοντική δέσμευση για μείωση κατά 10% της ζάχαρης σε ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά (με περιεχόμενο φρούτου 0-24,9%), παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά των εταιρειών-μελών του μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης και στην πρόσκληση των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων, στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της ζάχαρης.

Παράλληλα, προστίθεται στις προσπάθειες μείωσης της ζάχαρης στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανέλαβε η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Βιομηχανιών Αναψυκτικών (UNESDA) τον Φεβρουάριο 2017.

Ο κλάδος των αναψυκτικών στην Ευρώπη έχει πετύχει μείωση κατά 12% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά του την περίοδο 2000-2015 και έχει δεσμευτεί για περαιτέρω μείωση κατά 10% μέχρι το 2020.

«Στη δέσμευση του ΣΕΒΑ θα μετράται η μέση περιεκτικότητα σε ζάχαρη ανά 100 ml με βάση τον όγκο πωλήσεων, ενώ η πρόοδός μας θα παρακολουθείται από ανεξάρτητο ελεγκτικό φορέα και θα τη μοιραζόμαστε με ενδιαφερόμενους φορείς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κανάδας: Νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments