Πολιτισμός

Η Γεωργία Σιακαβάρα στο www.pagenews.gr

Η Γεωργία Σιακαβάρα στο www.pagenews.gr
Η Γεωργία Σιακαβάρα μιλά αποκλειστικά στο www.pagenews.gr και μεταξύ άλλων αναφέρει: «το κόστος που θα είχα αν απαρνιόμουν το χαρακτήρα μου και τις αξίες μου, προκειμένου να γίνω αρεστή σε κάποιους, φαντάζει τεράστιο»!

Συνάντησα τη Γεωργία Σιακαβάρα, παλιά γνώριμη και φίλη μετά από πολλές συνεντεύξεις που έχουμε κάνει μαζί. Πιο όμορφη από ποτέ μιλά για το ρόλο της στο Hello # Ελένη που δεν είναι άλλος από τον πρωταγωνιστικό, υποδυόμενη την ωραία Ελένη.

Τι πραγματεύεται η παράσταση Hello # Ελένη;

Η συγκεκριμένη παράσταση, είναι βασισμένη στη γνωστή σ’ όλους μας ιστορία της Ελένης του Ευριπίδη. Ο κύριος Ιωάννης Βασιλειάδης, που έχει γράψει το κείμενο, έχει σεβαστεί αυτό του Ευριπίδη, έχει διατηρήσει τον έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, αλλά του έχει δώσει έναν πιο ανάλαφρο αέρα, προσθέτοντας πολλά κωμικά στοιχεία. Και με τη σκηνοθετική ματιά του κυρίου Ζανό Ντάνιας καταλήγουμε πια να μιλάμε για μια παρωδία της Ελένης. Ένα θέαμα, δηλαδή, καλοκαιρινό και χαρούμενο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι θεατές θα διασκεδάσουν και θα γελάσουν με την καρδιά τους.

Η θεατρική ομάδα “Βρεγμένο Σανίδι” θα παρουσιάσει, σε κωμική παρωδία, το έργο “Hello # Ελένη; 2018 μ.Χ.”, σε ελεύθερη έμμετρη απόδοση του φιλολόγου Γιάννη Βασιλειάδη και σκηνοθεσία του Ζανό Ντάνια. Η Πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 για 6 μόνο παραστάσεις στο Λουκούμι Bar,Αβησσυνίας 3 και 10 στο Μοναστηράκι.

Ποιος είναι ο ρόλος σου Γεωργία και πόσο σε δυσκόλεψε ή σε ξεκούρασε σε σχέση με το ρόλο σου ως Σιδηρά Κυρία;

Εγώ, έχω το ρόλο της Ωραίας Ελένης και σίγουρα δε μπορώ να τον συγκρίνω με αυτόν της Σιδηράς Πρωθυπουργού. Είναι εντελώς διαφορετικός και σαφώς πιο ανάλαφρος ρόλος. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη ύπαρξη που, για χατίρι της, όπως ξέρουμε, χάθηκε πολύς κόσμος, σε αντίθεση με τη Σιδηρά Κυρία που ήταν μια πολύ στυγνή και σκληρή γυναίκα που πατούσε επί πτωμάτων προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Όμως για μένα δεν υπάρχει «εύκολος» ρόλος. Στον καθένα απλώς αντιμετωπίζω διαφορετικού τύπου δυσκολίες.

Πραγματικά πώς μπορείς να κάνεις συγχρόνως- χωρίς καμία ανάπαυλα- την μια παράσταση πίσω από την άλλη και μάλιστα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους όταν συγχρόνως κάνεις και εμφανίσεις ως τραγουδίστρια;

Αυτό ξεκινάει από το γεγονός ότι γενικά δε μου αρέσει να κάθομαι καθόλου. Θέλω να αισθάνομαι παραγωγική, γι’ αυτό και πολλές φορές αναλαμβάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος για ασχολίες που δεν αφορούν στη δουλειά και πολλές φορές να μην υπάρχει η παραμικρή ευκαιρία για ξεκούραση. Αγαπώ όμως τόσο πολύ και την υποκριτική αλλά και το τραγούδι που δεν προβληματίζομαι ούτε στιγμή.

Ποια είναι τα εχέγγυα που χρειάζεσαι για να δώσεις τα χέρια σε μια συνεργασία;

Σίγουρα μ’ ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα το τί αφορά ο ρόλος που μου προτείνεται και κατά πόσο με ιντριγκάρει. Από εκεί και πέρα όμως, πολύ βασικό ρόλο παίζει και το ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι συντελεστές της όποιας συνεργασίας.

Ο ηθοποιός οφείλει να είναι καλός και δημοσιοσχετίστας στη δουλειά του για να λάβει μια καλή κριτική, να κλείνει δουλειές και να είναι στη δημοσιότητα ή συνεπής με τον εαυτό του και τις αξίες του ανεξαρτήτως κόστους;

Νομίζω πως, ανεξαρτήτως με το τι ασχολείται ένας άνθρωπος, οφείλει να είναι συνεπής πάνω απ’ όλα με τον εαυτό του και να κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι καλές δημόσιες σχέσεις βέβαια πάντα ωφελούν. Αλλά δε νομίζω ότι θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα ενός ηθοποιού. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, το κόστος που θα είχα αν απαρνιόμουν το χαρακτήρα μου και τις αξίες μου, προκειμένου να γίνω αρεστή σε κάποιους, φαντάζει τεράστιο.

Σου έχει γίνει κάποια τηλεοπτική πρόταση με τις αλλαγές και ανακατατάξεις που γίνονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς;

Υπήρξαν κάποιες προτάσεις, αλλά έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου σχετικά με το τι θα ήθελα να κάνω τηλεοπτικά. Οπότε, οτιδήποτε άλλο, το απορρίπτω.

Υπάρχουν σχέδια ανακοινώσιμα για τη χειμερινή σεζόν;

Σχέδια υπάρχουν πολλά! Το μόνο όμως που μπορώ να σας αποκαλύψω αυτή τη στιγμή είναι ότι, αν όλα πάνε καλά, θα συνεχιστεί «Η Σιδηρά Πρωθυπουργός». Επίσης, έχω κλείσει ήδη μια ταινία μεγάλου μήκους που θα πρωταγωνιστούν ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Μιχάλης Σαράντης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments