Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1”

ΚΕΔΕ: Ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1”
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, επισήμανε ότι η Ένωση δεν έχει λάβει από το υπουργείο κάποιο κείμενο με τις αλλαγές που είχε ζητήσει.

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και στην εθνική ανάπτυξη από την εφαρμογή του νομοσχεδίου “Κλεισθένης 1” ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα η ΚΕΔΕ, όπως αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της Ένωσης που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, επισήμανε ότι η Ένωση δεν έχει λάβει από το υπουργείο κάποιο κείμενο με τις αλλαγές που είχε ζητήσει, ενώ εκτίμησε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα είναι το τελευταίο σχέδιο νόμου που θα γίνει νομοθέτημα πριν κλείσει για το καλοκαίρι η Βουλή.

“Το θέμα είναι η κυβερνησιμότητα”, είπε, ενώ υπογράμμισε, ότι η ΚΕΔΕ τάσσεται υπέρ του προληπτικού ελέγχου, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει το ανάλογο προσωπικό ώστε να γίνονται πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Αυτοδιοίκηση” Γιώργος Ιωακειμίδης, επισήμανε: “έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα κυβερνησιμότητας και σε αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες”.

Ωστόσο, τόνισε: “Eίμαι αντίθετος με το να γυρνάμε στην περιφέρεια και να βγαίνουμε στα μέσα και να κάνουμε προπαγάνδα. Ο καθένας από εμάς πρέπει να ενημερώσει τους πολίτες με ποιο τρόπο θα ψηφίσουν”. Εκτίμησε, ότι η αυτοδιοίκηση είναι διχασμένη για τον προληπτικό έλεγχο και τόνισε ότι η Ενωση πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα. Ο Τάσος Κανταράς, από τον “Συντονισμό Αιρετών”, δήλωσε ότι η παράταξη θα συμμετέχει θεσμικά στις ενημερώσεις και θα αναπτύσσει το δικό της σκεπτικό, μαζί με τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει τον “Κλεισθένη”. Η ΠΕΔ-ΚΜ έχει ταχθεί υπέρ του προληπτικού ελέγχου, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο και τη θεσμοθέτηση της δέσμευσης ταμειακών διαθεσίμων στους δήμους, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει νομική συνδρομή για την επεξεργασία των προτάσεων της Ένωσης.

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να συμμετέχει στη διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη με τη συμμετοχή των ΠΕΔ και των περιφερειών της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σχετικά με το θέμα της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

“Θέλουμε και την εκπροσώπηση μέσω του προέδρου, όλων των δημάχων της Ελλάδας. Οι Μακεδόνες δεν ξεχνούν τη στήριξη που έχουν από την αυτοδιοίκηση όλης της Ελλάδας” τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. “Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ως ΔΣ της ΚΕΔΕ στο κάλεσμα που γίνεται στην Κεντρική Μακεδονία”, απάντησε ο κ. Πατούλης και εκτίμησε ότι η ερχόμενη Τετάρτη θα είναι”μια ιστορική μέρα για τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με το δημοψήφισμα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments